Mégsem adja el HDD részlegét a Hitachi?

A Hitachi merevlemez szegmense az elmúlt évek során folyamatosan veszteséggel zárt minden egyes évet, így a vállalat vezetése korábban úgy döntött, hogy eladja veszteséges iparágának egy részét vagy az egészét. A vállalat 2002-ben vásárolta meg a merevlemez divíziót az IBM-től, amelyért akkoriban 2 milliárd dolláros vételárat vfizetett. Most úgy tűnik, hogy a vállalat teljesítménye 180 fokos fordulatot vett, ugyanis hosszú idők után először vált nyereségessé a Hitachi merevlemez iparága.

Mégsem adja el HDD részlegét a Hitachi?

A Hitachi merevlemez szegmense az elmúlt évek során folyamatosan veszteséggel zárt minden egyes évet, így a vállalat vezetése korábban úgy döntött, hogy eladja veszteséges iparágának egy részét vagy az egészét. A vállalat 2002-ben vásárolta meg a merevlemez divíziót az IBM-től, amelyért akkoriban 2 milliárd dolláros vételárat fizetett. Most úgy tűnik, hogy a vállalat teljesítménye 180 fokos fordulatot vett, ugyanis hosszú idők után először vált nyereségessé a Hitachi merevlemez iparága.

Már-már azon gondolkodott a vezetés, hogy értékesítik a HDD részleget, amikor megtörtént a mesébe illő fordulat: a Hitachi merevlemez üzletágának utolsó háromhavi teljesítménye már nyereséget is termelt, így a vállalat újra fantáziát lát a divízióban. A Hitachi vezetői hosszas megbeszélések és egyeztetések után komoly döntést hoztak: látva, hogy a dolgok végre rendkívül jól alakulnak, megtartják a kérdéses üzletágat.

Ahhoz, hogy a divízió még sikeresebbé és életkébesebbé váljon az elkövetkező idők során, a vezetés különböző megszorításokat fog alkalmazni, amelyeknek köszönhetően a jelenlegi kiadásokat valamelyest sikerül majd csökkenteni. A megszorításoktól sokat vár a gyártó: terveik szerint az üzletág hamarosan minden területen megkezdi piaci részesedésének növelését. Az optimista becslések alapján a Hitachi Global Storage 2008-as éve szintén nyereségesen zárul majd, ezzel a gyártó az elmúlt 5 év szenvedései és veszteségei után új lendülettel próbálja majd növelni jelenlétét a merevlemez piac különböző területein.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward