Shop menü

MEGLEPŐ FORDULAT: MÉGIS MEGÉRKEZIK AZ ASZTALI PROCESSZOROK PIACÁRA A METEOR LAKE SOROZAT

Erre az Intel Innovation Event 2023 egyik interjúja alkalmával derült fény, azaz gyakorlatilag hivatalos információnak tekinthető az értesülés. Úgy tűnik, a pletykálók ezúttal tévedtek...
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Meglepő fordulat: mégis megérkezik az asztali processzorok piacára a Meteor Lake sorozat

Sokáig úgy tűnt, a Meteor Lake-S processzorok köré épülhetnek asztali konfigurációk az elkövetkező időszakban, igaz, az információk alapján a felsőkategóriát ezek a termékek nem vették volna célba, csak a Core i3-as és a Core i5-ös sorozatokban kaphattak volna helyet. A pletykálók később már arról számoltak be iparági forrásokra hivatkozva, hogy az Intel végül süllyesztőbe dobta a fejlesztést, vagyis az asztali szegmensbe nem érkeznek meg a Meteor Lake-S modellek. Amennyiben így lett volna, akkor a Raptor Lake Refresh generáció után majd csak az Arrow Lake sorozat tagjaival vehette volna célba az asztali piacot a gyártó, ám időközben változott a helyzet.

Noha az Intel Innovation Event 2023 alkalmával sem a Raptor Lake család utódjául érkező Raptor Lake Refresh, sem pedig a Meteor Lake-S processzorokról nem esett szó, amelyek az asztali piacot célozzák, a gyártó említést tett a mobil Meteor Lake processzorokról, illetve a később érkező Lunar Lake processzorokról, amelyek szintén a mobil processzorok szegmensét veszik célba. Ezt sokan csalódásként élték meg, hiszen arra lehetett számítani, az asztali platformokról is beszél majd a gyártó, illetve a Raptor Lake Refresh modellek formális bemutatójára is sor kerülhet.

A PC World egyik munkatársa, Mark Hachman még az Intel Innovation Event 2023 kapcsán készített interjút az Intel Client Computing Group részlegének ügyvezető alelnökével és ügyvezető igazgatójával, aki egy konkrét kérdést kapott a Meteor Lake-S processzorok várható érkezésével kapcsolatban. A PC World munkatársának Michelle Johnston Holthaus azt mondta, a Meteor Lake sorozat az asztali piacra 2024 folyamán érkezik meg, plusz hozzátette, mindenki máshoz hasonlóan ő is olyan processzorcsaládot szeretne, amely a belépőszinttől a felsőkategóriáig mindkét szegmenset célba veheti.

A Meteor Lake-S processzorok a korábbi hírek szerint LGA-1851-es processzorfoglalatba illeszkedhetnek és 800-as sorozatú Intel lapkakészlettel ellátott alaplapok készülnek majd melléjük. Az eddigi értesülések arról szóltak, hogy a Meteor Lake-S processzorok esetében a P-Core részleg hat magnál tetőzik, ami eléggé karcsúnak tűnik ahhoz, hogy az asztali számítógépekbe szánt processzorok piacán a csúcskategóriát is lefedhesse vele a gyártó.

Remélhetőleg rövidesen további részletek is napvilágot látnak a témával kapcsolatban.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére