Megjelent az EVGA X58-as csúcslapja

Az EVGA X58-as lapkakészletre épülő alaplapjáról először két hónappal ezelőtt lehetett pletykákat olvasni, ám most végre sor került az újdonság hivatalos bejelentésére is. Az EVGA X58 SLI Classified névre keresztelt jövevény mindennel rendelkezik, amire a lelkes overclockerek és a hardcore játékosok vágynak, persze a termék ennek megfelelően nem is a belépő szintű megoldások árkategóriájában helyezkedik el.

Megjelent az EVGA X58-as csúcslapja

Az EVGA X58-as lapkakészletre épülő alaplapjáról először két hónappal ezelőtt lehetett pletykákat olvasni, ám most végre sor került az újdonság hivatalos bejelentésére is. Az EVGA X58 SLI Classified névre keresztelt jövevény mindennel rendelkezik, amire a lelkes overclockerek és a hardcore játékosok vágynak, így az ára sem épp a belépő szintet képviseli.

A mérnökök az új, Core i7-es processzorok számára készített alaplapon rögtön két darab, 8-tűvel ellátott 12V-os csatlakozót helyeztek el, amelyeknek feladata, hogy az alaplapban helyet kapó processzor energiaszükségleteit zökkenőmentesen kielégítsék. A tápellátásról egyébként egy tízfázisú digitális PWM áramkör gondoskodik, a gyártó az újdonságot szilárdtest kondenzátorokkal szerelte fel a stabil működés és a hosszú élettartam érdekében. Az alaplap processzorfoglalatánál a gyártó állítása szerint az átlagosnál háromszor több aranyat használtak a csatlakozókhoz.

A termék tekintélyes méretű, dizájnos hűtőbordákkal van ellátva, amelyek a hatékony hűtés érdekében néhány heat pipe csövet is tartalmaznak. Az alaplapon egyébként találunk bekapcsoló- és Reset gombokat, amelyek a felső-közép és a felsőkategóriában lassan alap tartozéknak számítanak. A deszka X58-as északi híddal és ICH10R típusú déli híddal van ellátva, és természetesen NF200-as chipet is tartalmaz. Az X58 Classified összesen négy darab PCI Express x16-os bővítőhelyet kínál, a rendszer Crossfire és SLI konfiguráció építésére egyaránt alkalmas.

A PCI Express x16-os slotok közül három darab teljes, azaz x16-os sávszélességen üzemel, a negyediket pedig dedikált PhysX kártya elhelyezésére ajánlja a gyártó. A terméken 6 darab DDR3-1600+-os memóriafoglalat, egy eSATA port, valamint 9 db SATA 3Gbps-os csatlakozó van jelen. A kínálatban két darab Gigabites Ethernet port, valamint egy nyolccsatornás audió vezérlő is megtalálható.

Az EVGA X58 Classified ajánlott végfelhasználói ára 450 dollár körül helyezkedik el, a termék rövidesen megjelenik a különböző üzletek polcain.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward