Megjelent a Core 2 Duo E8700

Az Intel a Core i7-es sorozat megjelenésének ellenére továbbra is nagy figyelmet fordít az alsó- és középkategóriában helyet foglaló termékpalettájának folyamatos bővítésére, de ez nem is csoda, hiszen ez a két szegmens az, amelyekben a gyártó forgalmának döntő részét bonyolítja, illetve ezek azok a területek, ahol komolyabb bevételekre tehet szert a vállalat. Az új processzor az Intel Core 2 Duo családjában foglal helyet: a kétmagos központi egység Core 2 Duo E8700-as típusjelzéssel kerül a boltok polcaira.

Megjelent a Core 2 Duo E8700

Az Intel a Core i7-es sorozat megjelenésének ellenére továbbra is nagy figyelmet fordít az alsó- és középkategóriás termékpalettájának folyamatos bővítésére. Ez nem is csoda, hiszen ez a két szegmens az, amelyekben a gyártó forgalmának döntő részét bonyolítja, illetve ezek azok a területek, ahol komolyabb bevételekre tehet szert a vállalat (a desktop processzorok piacán). Az új processzor az Intel Core 2 Duo családjában foglal helyet: a kétmagos központi egység Core 2 Duo E8700-as típusjelzéssel kerül a boltok polcaira.

A Wolfdale magra épülő, 45 nm-es csíkszélességgel készülő újdonság 1333 MHz-es FSB-vel érkezik, szorzója 0,5-tel magasabb (10 helyett 10,5), mint a korábbi, E8600-as modellé, így az egység 3,5 GHz-es órajelen üzemel (az E8600 3.33GHz-n megy). A TDP értéke a friss termék esetében sem változott, így továbbra is 65W-os "fogyasztás" mellett működik a processzor. Az új központi egység 6 MB másodszintű gyorsítótárral van ellátva, és támogat minden technológiát, amit az E8000 sorozat egyéb modelljei is.

A processzor árával kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információk, de nagyon valószínű, hogy a gyártó a már jól bevált gyakorlatot fogja alkalmazni: az E8700-as modell az E8600-as verzió árszintjére kerül, az E8600-as processzor pedig némi árcsökkentésen fog átesni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward