Megjelent a Catalyst 9.4

Újabb hónap, újabb Catalyst érkezik: végre letölthetővé vált a legfrissebb, 9.4-es verziószámú meghajóprogram, amely a Windows XP 32- és 64-bites és a Windows Vista 32- és 64-bites változataihoz egyaránt elérhető, sőt, az AMD a Windows 7 béta változatához is kínál 9.4-es Catalystet.

Megjelent a Catalyst 9.4

Újabb hónap, újabb Catalyst érkezik: végre letölthetővé vált a legfrissebb, 9.4-es verziószámú meghajtóprogram, amely a Windows XP 32- és 64-bites és a Windows Vista 32- és 64-bites változataihoz egyaránt elérhető, sőt, az AMD a Windows 7 béta változatához is kínál 9.4-es Catalystet.

Hogy mi is változott a 9.3-as kiadás óta? Az AMD állítása szerint a friss meghajtóprogramba integrálták az ATI Overdrive szoftvert, amely az adott Radeon HD 4000-es sorozatú kártyának megfelelően képes a memória- és GPU esetében elérhető optimális tuning órajelek előzetes megbecsülésére. Maga a Catalyst Control Center hasonló kinézettel és használhatósággal bír, mint a korábbi verziók, ám az új szoftvernél mégis érezhető, hogy a gyártó módosított néhány dolgot a háttérben, ugyanis már a béta változattal tesztelők is dícsérték az újdonságot.

Természetesen most sem maradnak el a különböző hibajavítások. A Catalyst 9.4 a szoftverek közül az Age of Conan, Google Sketchup, World of Warcraft, és a World of Warcraft: Wrath of the Lich King-hez kínál kisebb-nagyobb javításokat, ezen kívül a VC-1 -es HD filmek lejátszásával és a HDMI kimenet kezelésével kapcsolatos bugok is javításra kerültek. Az AMD új funkciókkal látta el a CAL drivert is (Compute Abstraction Layer), amely főleg a GPGPU alkalmazásokat használók számára lehet fontos. A CAL a hírek szerint most már Windows XP alatt is megfelelően működik.

Az új meghajtóprogram megfelelő változatait az AMD Game weboldaláról lehet letölteni, a hivatalos kiadási nyilatkozat  itt olvasható. Egyébként a korábbi hírek szerint ettől a verziótól kezdve a különböző, régebbi kártyák esetében már nem jelenik meg havi szinten frissítés, de a terméktámogatás továbbra is megmarad.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward