Megindult az X48-as lapok szállítása

Az Intel X48-as alaplapjai a jelenleg forgalomban lévő X38-as felsőkategóriás lapkakészlettel ellátott termékeket váltják fel. Az X48-as újdonságoknak a megjelenésük előtt sok késésen kellet átesniük, ezek a csúszások mind a különböző vállalatok védelmének érdekében történtek. Az Intel eredetileg idén januárban szerette volna piacra dobni az új felsőkategóriás alaplapokat, ám akkoriban egy nagy partner kifogással élt a rajt ellen, mondván hatalmas készleteket halmozott fel az X38-as deszkákból, amelyeket szeretne nagyobb veszteségek nélkül eladni, így az Intel úgy döntött, hogy segít a partneren és pár hónappal későbbre tolja a rajt időpontját.

Megindult az X48-as lapok szállítása

Az Intel X48-as alaplapjai a jelenleg forgalomban lévő X38-as felsőkategóriás lapkakészlettel ellátott termékeket váltják fel. Az X48-as újdonságoknak a megjelenésük előtt sok késésen kellet átesniük, ezek a csúszások mind a különböző vállalatok védelmének érdekében történtek. Az Intel eredetileg idén januárban szerette volna piacra dobni az új felsőkategóriás alaplapokat, ám akkoriban egy nagy partner kifogással élt a rajt ellen, mondván hatalmas készleteket halmozott fel az X38-as deszkákból, amelyeket szeretne nagyobb veszteségek nélkül eladni, így az Intel úgy döntött, hogy segít a partneren és pár hónappal későbbre tolja a rajt időpontját.

Így jutottunk el a máig véglegesnek számító március közepén esedékes debütáláshoz, ugyanis eddig ez az információ tekinthető a végleges rajt időpontjának. A legfrissebb hírek szerint az első X48-as szállítmányok már útnak indultak. Elsőként várhatóan az ASUS és a Gigabyte kínálatában lesznek elérhetőek az új felsőkategóriás alaplapok, ám nem sokkal utánuk az MSI és a DFI alaplapjai is színre lépnek. A jövő hét folyamán várhatóan az Nvidia 790i SLI és 790i Ultra lapkakészletei is megjelennek majd, ezek az alaplapok az Intel X48-asai ellen szállnak harcba, ezzel magyarázható, hogy az X48-asok szállítását már megkezdte a nagy processzor- és lapkakészlet gyártó.

Az X48-as lapkakészletről egyébként annyit érdemes tudni, hogy LGA-775-ös foglalatba illeszkedő Intel processzorok kezelésére képes, a chipszet DDR3-1600 MHz-es memória modulokat fogad majd. Az újdonság 1600 MHZ-es FSB-vel áll majd a processzorok rendelkezésére, és ha hihetünk a korábbi híreszteléseknek, akkor remek tuninglehetőségeket kínál majd a felhasználók számára.

Természetesen ahogy elérhetőek lesznek az alaplapok, mi is lecsapunk néhány példányra és jól megizzasztjuk őket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward