Megindulhat a Dell Inspiron Mini 10 szállítása

Az ASUS bejelentése után, amely szerint idén megszűnik a 8,9 hüvelykes Eee PC konfigurációk forgalmazása, most a Dell is friss hírekkel jelentkezik. A vállalat készen áll az első, 10 hüvelykes kijelzővel ellátott netbookjának piacra dobására, a készülék Inspiron Mini 10 típusjelzéssel kerülhet a boltok polcaira jövő hónaptól kezdve.

Megindulhat a Dell Inspiron Mini 10 szállítása

Az ASUS bejelentése után, amely szerint idén megszűnik a 8,9 hüvelykes Eee PC konfigurációk forgalmazása, most a Dell is friss hírekkel jelentkezik. A vállalat készen áll az első, 10 hüvelykes kijelzővel ellátott netbookjának piacra dobására, mely az Inspiron Mini 10 típusjelzéssel kerülhet a boltok polcaira jövő hónaptól kezdve.

A hivatalos Direct2Dell blogban megjelenő információk alapján az új rendszer már külföldön előrendelhető, a gyártó saját weboldalán pedig február 26-tól kezdve válik elérhetővé az újdonság. A jelenlegi információk szerint a kis készülékek szállítása várhatóan majd csak a jövő hónapban kezdődhet meg.

Az Inpiron Mini 10-es modell 16:9-es képarányú kijelzővel büszkélkedik, amelynek natív felbontása 1024x576 pixel. A gyártó állítása szerint a kijelző esetében 1024x768 pixeles felbontást is lehet alkalmazni, de a szakemberek állítása szerint az 1024x576 pixeles mód a megfelelő választás (nem meglepő módon, valószínűleg átméretezéssel használható a másik felbontás ami elmosott képet eredményezhet, ráadásul torzítva). Az új netbookban Intel Atom Z520-as vagy Z530-as típusú processzor kaphat helyet, a rendszermemória 1 GB-os és nem bővíthető. A termék ezen kívül tartalmaz 802.11 g WiFi adapert, egy 160 GB-os merevlemezt, valamint HDMI kimenetet és egy előtelepített Windows XP operációsrendszert is. A Dell szerint a háromcellás akkumulátorral ellátott készülék súlya alig 1,3 Kg.

                             

A Dell Inspiron Mini 10-es netbook alapára 399 dollár lesz, de a termék egyéb opciók igénylésével jelentősen többe is kerülhet. A hivatalos bemutató videó alapján a kis készülék akár beépített TV-tunerrel is elérhető lesz, de a jövőben többérintéses gesztusvezérléssel is felvértezi majd a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward