Megérkeztek az Athlon II család négymagosai

Nagyjából egy hete jelent meg először az AMD Athlon II X4 620-as processzora a Newegg kínálatában, ám a termék hivatalos bejelentésére mindezidáig nem került sor. Az AMD most végre bemutatta az Athlon II X4-es családot, és annak tagját, amelyek az Athlon II X4 620-as és 630-as típusjelzéseket viselik.

Megérkeztek az Athlon II család négymagosai

Nagyjából egy hete jelent meg először az AMD Athlon II X4 620-as processzora a Newegg kínálatában, ám a termék hivatalos bejelentésére mindezidáig nem került sor. Az AMD most végre bemutatta az Athlon II X4-es családot, és annak első tagjait, amelyek az Athlon II X4 620-as és 630-as típusjelzéseket viselik.

Az olcsó, igen jó ár/teljesítmény aránnyal rendelkező processzorok mindketten Socket AM3-as tokozással érkeznek, így DDR3-1333 MHz-es és DDR2-1066 MHz-es memóriatámogatással egyaránt rendelkeznek a beépített memóriavezérlőnek köszönhetően. Az Athlon II X4 620-as modell esetében a 99 dolláros ár már-már lélektani határokat feszeget, ugyanis a termék a hárommagos Phenom II-es modellek árszintje alá kerül. Érdekesség, hogy az Intel legolcsóbb négymagosa, ami jelenleg a 2,33 GHz-en üzemelő Core 2 Quad 8200-as modell, 150 dolláros áron érhető el.

Az AMD újdonságai a friss, Propus névre keresztelt szilícium lapkára épülnek, amely négy processzormagot kínál 169 négyzetmilliméteres felületen és nem tartalmaz egyetlen KB-nyi harmadszintű gyorsítótárat sem. A kisebb mag előállítási költségei alacsonyabbak, mint a Phenom II-es sorozat Deneb magjáé, amely 258 négyzetmilliméteres felülettel és 6 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral rendelkezik.

Érdekes módon az AMD arról is hírt adott, hogy egyes Athlon II X4-es processzorok Deneb maggal kerültek forgalomban, amelynél a harmadszintű gyorsítótárat letiltották. Ez a tény megmagyarázza, hogy hogy tudott egy lelkes tuningmester harmadszintű gyorsítótárat engedélyezni egy olyan processzoron, amelyen fizikailag eredetileg nem is kéne jelen lennie L3 cache-nek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward