Megérkezett az S3 Chrome 530 GT

Megérkezett az S3 Chrome 530 GT

Az S3 Graphics az utóbbi időben a Chrome 400-as sorozatú videokártyáival képviseltette magát a piacon. Ezek a kifejezetten alsókategóriás megoldások között keresgélő felhasználókat célozták meg. A vállalat most bemutatta legfrissebb, Chrome 500-as VGA sorozatának első tagját, amely a korábbi termékekhez hasonlóan szintén az alsókategóriás piacon próbál hódítani, de elődjénél nagyobb teljesítményt és fejlettebb szolgáltatásokat kínál.

Az S3 legfrissebb jövevénye alacsony, mindössze 25W-os TDP mellett üzemel. A Chrome 530 GT egy alacsony profillal rendelkező kártya, amely PCI Express 2.0 x16-os csatolófelület segítségével kapcsolódik a rendszerhez. A termék DirectX 10.1-es, valamint OpenGL 2.1/3.0-s és Shader Model 4.1-es támogatásokkal van felvértezve, de természetesen támogatja a GPGPU technológiát is. Az új videokártya ChromotionHD 2.0-s videó motorral érkezik, amelynek segítségével lehetőség nyílik a Blu-ray filmek hardveres gyorsítással történő lejátszására, sőt, az újdonság az MPEG-2, VC-1, WMV-HD, és az AVS videó fájlok hardveres gyorsítással történő lejátszására is képes. A GPU rendelkezik DisplayPort, HDMI és DVI támogatással, ezeknél a csatlakozóknál a HDCP eljárás is használható, de a listán a kétcsatornás LVDS csatlakozás támogatása is szerepel. A GPU natív módon kezeli az integrált 7.1-es Doby Digital Surround Sound és a többi HD Audió vezérlőt. A kártya első ránézésre ideális lehet HTPC-ben (házimozi számítógép) történő használatra.

Az S3 Chrome 530 GT 64 bites memória vezérlővel van ellátva, a kártya 65 nm-es GPU-ja 625 MHz-en ketyeg. Az újdonságon 512 MB-nyi DDR2-es videó memória helyezkedik el, a chipek órajele 500 MHz. Az új S3 videokártya hamarosan elérhető lesz az üzletek polcain is, a termék ajánlott végfelhasználói ára 44,95 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward