Megérkezett az ATI FirePro 2450

Az AMD ma egy új professzionális szintű videokártyát jelentett be, amely a vállalat FirePro termékcsaládjában foglal helyet. Az új jövevény több szempontból is ideális lehet az üzleti felhasználók számára: a termék alacsony profillal és rövid kivitellel érkezik, így az összes vállalati konfigurációban elhelyezhető, akár normál, akár kis méretű házakról van szó.

Megérkezett az ATI FirePro 2450

Az AMD ma egy új professzionális videokártyát jelentett be, amely a vállalat FirePro termékcsaládjában foglal helyet. Az új jövevény több szempontból is ideális lehet az üzleti felhasználók számára: a termék alacsony profillal és rövid kivitellel érkezik, így az összes vállalati konfigurációban elhelyezhető, akár normál, akár kis méretű házakról van szó.

Az új FirePro modellt a gyártó a FireMV sorozatú kártyák alternatívájaként dobta piacra. A FirePro 2450-es típusjelzéssel ellátott jövevény azoknak lehet ideális választás, akik kettőnél több monitorral kívánnak dolgozni a professzionális szegmensben, de nincs szükségük kiemelkedő számítási teljesítményre (például különböző pénzügyi szektorok, folyamatirányítás). Ezekhez az igényekhez megfelelő választás az AMD új kártyája, amely alacsony fogyasztást ígér: a termék 2D-s használat esetén 18W-os, míg maximális terhelésnél 32W-os fogyasztás mellett üzemel, így energiatakarékos működést ígér.

A PCI Express 2.0-s csatolófelülettel érkező termék 512 MB-nyi fedélzeti memóriával van ellátva, a kártyát két darab speciális, ún. VHDCI csatlakozóval szerelte fel a gyártó. A különleges portokhoz speciális kábelekre van szükség, amelyek segítségével akár négy darab DVI-I vagy VGA portra csatlakozó monitort is könnyedén lehet üzemeltetni. Az újdonság a monitorokat egyenként 1920 x 1200 pixeles maximális felbontással képes üzemeltetni, ami a fent említett üzleti szegmensekben bőven elegendő lehet.

Az Windows Vista Aero támogatással is rendelkező videokártya az AMD közleménye szerint már elérhető a rendszerépítők és a partnerek számára, az ATI FirePro 2450-es típusjelzésű modellért egészen pontosan 499 dollárt kér el a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward