Megérkezett az ATI FireGL V7700

Az AMD új videokártyával jelentkezik, amely kifejezetten munkaállomásokhoz készült. Az ATI FireGL V7700-as típusjelzéssel ellátott termék a világon az első olyan 3D-s professzionális videokártya, amely DisplayPort csatlakozóval is el van látva. Az újdonságot a gyártó profi felhasználók számára kínálja: a videokártya CAD (Computer Aided Design) és DCC (Digital Content Creation) alkalmazásokhoz készült, így tervezés, modellezés vagy videóvágás esetén nagy teljesítménnyel áll a felhasználók rendelkezésére.

Megérkezett az ATI FireGL V7700

Az AMD új videokártyával jelentkezik, amely kifejezetten munkaállomásokhoz készült. Az ATI FireGL V7700-as típusjelzéssel ellátott termék a világon az első olyan 3D-s professzionális videokártya, amely DisplayPort csatlakozóval is el van látva. Az újdonságot a gyártó profi felhasználók számára kínálja: a videokártya CAD (Computer Aided Design) és DCC (Digital Content Creation) alkalmazásokhoz készült, így tervezés, modellezés vagy videó vágás esetén nagy teljesítménnyel áll a felhasználók rendelkezésére.

A FireGL V7700-as GPU-ja 320 darab stream processzorral van felvértezve, a kártya 512 MB memóriát tartalmaz. Az újdonságon Dual-link DVI kimenet, S-Video és DisplayPort kimenettel egyaránt rendelkezik. A kártya PCI Express 2.0 X16-os csatolófelület segítségével kapcsolódik a munkaállomáshoz. Az egység 256-bites memória interfésszel van felvértezve, a termék memória sávszélessége 72 GB/másodperces értéket képvisel. A gyártó állítása szerint a kártya precizitása és sebessége tökéletesen megfelel olyan területeken is, mint például a gyógyászat, ahol olyan képalkotó eljárások esetében tudják használni, mint például a mammográfia. Ennél a területnél a radiológusok számára 10-bites felbontású szürkeárnyalatos képek előállításánál lehet nagy segítség a FireGL V7700-as, egyéb területeken akár 30-bites színes rendereléssel is dolgozhatnak majd a szakemberek.

Az újdonság várhatóan április folyamán válik elérhetővé, ám a profi szintű kártyáért mélyen zsebbe kell majd nyúlni: az egység ajánlott végfelhasználói ára 1049 dollár körül alakul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward