Megérkezett az AMD 780G chipszete

Mától útjára indul az AMD legújabb integrált videó vezérlővel felvértezett lapkakészlete, amely AMD 780-as típusjelzéssel büszkélkedik. Az újdonság integrált videó vezérlője 55nm-es csíkszélességgel büszkélkedik, emellett rendelkezik DirectX 10-es támogatással, valamint képes a HD formátumok kezelésére is: a termék könnyedén megbirkozik a VC-1, MPEG-2 és H.264-es videókkal egyaránt.

Megérkezett az AMD 780G chipszete

Mától útjára indul az AMD legújabb integrált videó vezérlővel felvértezett lapkakészlete, amely AMD 780-as típusjelzéssel büszkélkedik. Az újdonság integrált videó vezérlője 55nm-es csíkszélességgel büszkélkedik, emellett rendelkezik DirectX 10-es támogatással, valamint képes a HD formátumok kezelésére is: a termék könnyedén megbirkózik a VC-1, MPEG-2 és H.264-es videókkal egyaránt.

Az AMD a 780-as lapkakészlet mellett ma a Puma névre hallgató új notebook platformját is útjára indította, erről egyik korábbi hírünkben már beszámoltunk. Az AMD új integrált video vezérlővel ellátott lapkakészlete rendelkezik az Overdrive technológia támogatásával, így rendkívül egyszerűen és gyorsan hozhatjuk ki a  rendszerből a maximumot. Az új lapkakészlet támogatja az ATI Hybrid Crossfire technológiáját is, ennek köszönhetően az integrált video vezérlő képes egy külön, ún diszkrét videokártyával együttműködve növelni a rendszer teljesítményét, a gyártó állítása szerint egyes alkalmazások esetében akár 70%-os teljesítménynövekedés érhető el a módszer segítségével, persze ez az állítás inkább a belépő szintet képviselő videokártyákkal együttműködve valósulhat meg, egy komolyabb kártya teljesítményéhez csak keveset tud hozzátenni az integrált videó vezérlő.

A 780G lapkakészlet videó vezérlője UVD (Unified Video Decoder) támogatással érkezik, ennek köszönhetően a HD-DVD és a Blu-ray tartalmak lejátszása még zökkenőmentesebben történik. A gyártó szerint az új 55nm-es GPU energiatakarékosan üzemel: a termék alapjáraton kevesebb energiát használ, mint az előző generáció tagjai, így az AMD kifejezetten olyan PC-khez ajánlja az új lapkakészletet, ahol fontos az energiatakarékos működés.

A gyártó új terméke a bejelentést követően több, mint 40 partner kínálatában lesz megtalálható, ezek között a partnerek között az alaplapgyártó vállalatok és a különböző PC készítő cégek is jelen lesznek. A 780G lapkakészlet a költséghatékony megoldások piacán próbál majd szembeszállni a riválisok termékei ellen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward