Megérkezett a VIA VX800-as lapkakészlete

A gyártó új lapkakészlettel jelentkezik a piacon: a VX800-as kódnévvel ellátott x86-os chipszet kifejezetten a vállalat C7-M és Isaiah processzoraihoz készült. A VIA újdonsága kétféle változatban lesz elérhető: az egyik példány az ultravékony és ultra könnyű noteszgépekben, valamint a mini számítógépekben és a beágyazott rendszerekben foglalhat helyet, míg a másik változat kizárólag az ultra mobil piacot célozza meg.

Megérkezett a VIA VX800-as lapkakészlete

A gyártó új lapkakészlettel jelentkezik a piacon: a VX800-as kódnévvel ellátott x86-os chipszet kifejezetten a vállalat C7 és Isaiah processzoraihoz készült. A VIA újdonsága kétféle változatban lesz elérhető: az egyik példány az ultra vékony és ultra könnyű noteszgépekben, valamint a mini számítógépekben és a beágyazott rendszerekben foglalhat helyet, míg a másik változat kizárólag az ultra mobil piacot (UMPC, UMD készülékek) célozza meg.

A VIA VX800-as chipje 33 x 33mm-es mérettel bír, így nagynak egyáltalán nem mondható. A lapkakészlet a C7-es, az Eden és az Isaiah egységeket kezeli. Nem mellékes tény, hogy a VX800-as lapkakészlet rendkívül energiatakarékos: a VX800-as változat integrált videó vezérlővel együtt is csak 5W-ot fogyaszt, míg a VX800-U kódnévvel ellátott példány, amely ultra mobil készülékekben lesz jelen, még ennél is kisebb, mindössze 3,5 W-os fogyasztással büszkélkedik. A VX800-as chipek integrált Chromotion videó motorral is el vannak látva, az egység DirectX 9-es támogatással bír és Windows Vista kompatibilis. A videó motor hardveresen gyorsítja az MPEG-2, MPEG-4, WMV9, VC1 és a DiVX videók lejátszását egyaránt.

A VX800-as újdonság egy darab gigabites ethernet csatlakozó, valamint összesen 6 darab USB 2.0-ás port kezelésére lesz képes, más kérdés, hogy az ultra mobil rendszerek esetében nem valószínű, hogy ennyi USB portot használnak majd fel. Az egység ezen kívül négy darab PCI, két darab PCI Express x1 és egy darab PCIE X4-es portot is képes lesz kezelni. A lapkakészlet két darab SATA II-es port és egy IDE csatolófelület számára is támogatást nyújt, valamint tartalmaz egy VIA Vynil HD Audio vezérlőt is, amely tulajdonképpen egy nyolccsatornás megoldás lesz. A chipszet DDR2-es memória modulokat fogad majd, ezekből összesen 4 GB-nyi mennyiséget helyezhetünk el a foglalatokban.

Az új lapkakészlet szállítása várhatóan a hónap vége felé indulhat meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward