Megérkezett a GeForce 190.62 WHQL

Az Nvidia most újabb driver csomaggal jelentkezik, ami már a 190.62-es verziószámot viseli és ahogy az lenni szokott,a friss szoftver számos hibajavítást és újítást tartalmaz.

Megérkezett a GeForce 190.62 WHQL

Az Nvidia most újabb driver csomaggal jelentkezik, ami már a 190.62-es verziószámot viseli és ahogy az lenni szokott,a friss szoftver számos hibajavítást és újítást tartalmaz.

A WHQL minősítéssel rendelkező meghajtóprogram a PhysX System Software 9.09.0814-es verzióját tartalmazza és támogatást nyújt minden Nvidia videó vezérlőhöz, egészen a GeForce 6-os videokártya sorozatig visszamenőleg. A támogatott termékek között az összes GeForce 6, 7, 8, 9, 100 és 200-as videókártya megtalálható, sőt, még az Nvidia ION és ION LE névre keresztelt integrált videó vezérlőihez is alkalmazható a friss eszközillesztő-program. A 190.62-es változat egyik legnagyobb újdonsága a Microsoft DirectCompute technológiájának támogatása, amely tulajdonképpen nem más, mint egy DirectX alapú megoldás, amelynek segítségével általános számítási feladatok végezhetőek a GPU-ban található shaderek alkalmazásával. Ez a megoldás a Khronos Group OpenCL programnyelvének riválisa lehet a jövőben. Az alábbi kis videón az új technológiát láthatjuk akció közben:

                            

Az újítások közé tartozik az is, hogy a friss meghajtóprogram alkalmazásával átlagosan 14%-os teljesítménynövekedés érhető el a Windows 7 alatt a Windows Vista operációsrendszer alatt nyújtott teljesítményhez képest, persze ez a megállapítás ezúttal is a többkártyás rendszerek esetén érvényes, azaz kettő- vagy háromutas SLI konfigurációk tulajdonosai tapasztalhatnak majd gyorsulást Windows 7 alatt. A gyorsulás az Nvidia megfogalmazása szerint a jelenlegi  legnépszerűbb játékokat érinti. Ezen kívül némi PhysX optimalizációt is eszközöltek a fejlesztők, amelyek kifejezetten a Batman: Arkham Asylum és a Darkest of Days játékok alatt vehetőek észre. Természetesen most is számos hibajavítás kapott helyet az új driverben, ezeknek pontos listáját a kiadási megjegyzésekben olvashatjuk (XP / Vista / Win7).

A GeForce 190.62-es driver számunkra megfelelő verzióját az alábbi hivatkozások valamelyikére kattintva tölthetjük le:

 - ForceWare 190.62 WHQL Win XP (32-bit) 

 - ForceWare 190.62 WHQL Win 7 | Vista (64-bit) 

 - ForceWare 190.62 WHQL Win 7 | Vista (32-bit)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward