Megérkezett a Catalyst 9.3

Az AMD elérhetővé tette legfrissebb Catalyst meghajtóprogramját, amelyet a cég videokártyáihoz lehet alkalmazni. A friss kiadás egyik kulcsfontosságú újítással bővült: a szoftver mostantól a Windows Vista mellett egyúttal a Windows 7-hez is kínál hivatalos támogatást, mindezt egy csomagban.

Megérkezett a Catalyst 9.3

Az AMD elérhetővé tette legfrissebb Catalyst meghajtóprogramját, amelyet a cég videokártyáihoz lehet alkalmazni. A friss kiadás egy kulcsfontosságú újítással bővült: a szoftver mostantól a Windows Vista mellett egyúttal a Windows 7-hez is kínál hivatalos támogatást, mindezt egy csomagban.

A Windows 7 operációsrendszer támogatásának részeként a 9.3-as eszközillesztő program magában foglalja a WDDM (Windows Display Driver Model) 1.1-es szabványának támogatását is, amelyet a Radeon HD 4000-es, Radeon HD 3000-es és a Radeon HD 2000-es sorozatú videokártyák esetében lehet alkalmazni. Az AMD állítása szerint a WDDM 1.1 segítségével a szoftver a DirectX 9-es helyett inkábba a DirectX 10-es támogatásra támaszkodik, ennek köszönhetően a GPU memória felhasználása felére csökkenthető, ha több ablakot nyitunk meg, ezáltal pedig a rendszer teljesítménye is növekszik.

Az AMD közleménye szerint az új driver főként akkor hoz javulást az FPS értékek esetében, ha processzorlimit tapasztalható és az ATI Stream Technológia is használatban van. A Radeon HD 4000-es, 3000-es és 2000-es sorozatú videokártyák tulajdonosai az új meghajtóprogramnak köszönhetően nagyobb teljesítményt érhetnek el rendszerükkel a Folding@Home alkalmazásban, amennyiben a legfrissebb Folding@Home klienst alkalmazzák. A gyártó ezen kívül egyébként csak egy játék esetében számolt be teljesítménynövekedésről: a Lost Planet: Colonies a Radeon HD 4800-as sorozat tagjainál 20%-os, míg a Radeon 4600-as, 4500-as és 4300-as sorozatú kártyáknál akár 50%-os növekedés is várható FPS tekintetében.

Az AMD egy HDMI audió drivert is elérhetővé tett, amely Windows Vista alatt használható. A szoftver az összes olyan AMD videokártyát támogatja, amelyek rendelkeznek HDMI csatlakozóval, de nem tartozik hozzájuk harmadik fél által készített driver. Ez a meghajtóprogram a vállalat állítása szerint a jövőben a Catalyst csomag részét fogja képezni.

A friss szoftver a gyártó hivatalos weboldaláról tölthető le.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward