Matrix sorozatú Radeon HD 4890 az ASUS-tól

A Radeon HD 4890-es termékek várhatóan április 6-án indulhatnak hódító útjukra. A hírek szerint az ASUS mérnökei a termék referencia változatával már majdnem készen állnak a megjelenésre, ám ez még nem minden: a vállalatnál egy felsőkategóriás, egyedi Radeon HD 4890-es újdonság is készül, amely a Matrix vagy a szintén elitnek számító TOP családban kaphat majd helyet.

Matrix sorozatú Radeon HD 4890 az ASUS-tól

A Radeon HD4890-es termékek várhatóan április 6-án indulhatnak hódító útjukra. A hírek szerint az ASUS mérnökei a termék referencia változatával már majdnem készen állnak a megjelenésre, ám ez még nem minden: a vállalatnál egy felsőkategóriás, egyedi Radeon HD4890-es újdonság is készül, amely a Matrix vagy a szintén elitnek számító TOP családban kaphat majd helyet.

A vállalat a felsőkategóriás egyedi modell megalkotásánál a stabil tápellátásra és a megemelt órajelekre helyezi a fő hangsúlyt. A rendelkezésre álló információk szerint az ASUS újdonsága a gyári nyomtatott áramköri lapra épül majd, ám a vállalat néhány módosítást eszközölni fog a PCB-n. Ilyen módosítás, hogy 100%-ban digitális tápellátással lesz felvértezve a kártya. A 6+2 fázisú tápellátásról két különálló VRM vezérlő chip fog gondoskodni, a digitális megoldásnak köszönhetően a vGPU feszültség szoftveresen is állítható lesz, egészen 1,4V-ig. A referencia modelleken két darab hat tűvel rendelkező PCI Express tápcsatlakozó lesz jelen, ám az ASUS kártyájánál az egyik hat tűs megoldást egy 8 tűsre cserélik. Ezzel a lépéssel stabilabb tápellátást tudnak biztosítani, de a változtatás a termék tuning potenciáljára is jótékonyan hat. A minőségi, nagykapacitású Fujitsu ML kondenzátorok és a tápellátás egyéb minőségi elemei gondoskodnak arról, hogy a GPU folyamatos és megfelelő áramellátás mellett tudjon üzemelni.

Az új kártya esetében a GPU órajele 900 MHz fölött fog elhelyezkedni, érdekességképpen a referencia változatok 850 MHz-en ketyegnek majd. A GDDR5-ös memória chipeket kereken 1000 MHz-en járatja a vállalat, ami 4 GHz-es effektív órajelet jelent, szemben a referencia példányok 3,9 GHz-es értékével. A terméken egy nagyteljesítményű, egyedi hűtés is jelen lesz, ám erről egyelőre nincsenek fotók.

A kártya a Radeon HD 4890-es modellek közül az egyik legdrágább változat lesz, de pontos ára egyelőre nem ismert. A referencia termékekért egyébként 249,9 dollárt fognak elkérni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward