Matrix sorozatú HD4870 az ASUS kínálatában

Az ASUS Matrix sorozata eddig AMD Radeon HD 4850-es és GeForce 9600 GT megoldásokat kínált a felhasználók számára, ám a legfrissebb hírek szerint a gyártó elkészült a legfrissebb modellel, ami nem más, mint egy Radeon HD 4870-es újdonság. A kártya egyedi tervezésű PCB-vel (nyomtatott áramköri lappal) érkezik, a gyártó minőségi alkatrészeket helyezett el a terméken, hogy a kártya tuningolása zökkenőmentes legyen, emellett pedig a lehető legstabilabban üzemeljen az új modell.

Matrix sorozatú HD4870 az ASUS kínálatában

Az ASUS Matrix sorozata eddig AMD Radeon HD 4850-es és GeForce 9600 GT megoldásokat kínált a felhasználók számára, ám a legfrissebb hírek szerint a gyártó elkészült az új modellel, ami nem más, mint egy Radeon HD 4870-es újdonság. A kártya egyedi tervezésű PCB-vel (nyomtatott áramköri lappal) érkezik, a gyártó minőségi alkatrészeket helyezett el a terméken, hogy a kártya tuningolása zökkenőmentes legyen, emellett pedig a lehető legstabilabban üzemeljen az új modell.

Az egyedi PCB mellett egyedi, kétventilátoros hűtést is elhelyeztek az új Radeon HD 4870-esen, a hűtő lamellái körkörösen vannak elhelyezve, a hőleadás folyamatát pedig heat pipe csövek gyorsítják. A különleges hűtési eljárásnak köszönhetően tökéletes hűtésben részesül a kártya összes alkotóeleme. A kártya minimális gyári tuningon esett át, így az 512 MB-nyi GDDR5-ös memória 3600 MHz helyett 3680 MHz-en üzemel, míg az RV770-es mag, amelyben 800 darab stream processzor lapul a gyári 750 MHz helyett 770 MHz-en ketyeg. A memória chipek és a GPU kzött 256 bites adatsín húzódik.

A termék nem is igazán a tuning, hanem inkább a felhasználók számára nyújtott egyedi beállítási lehetőségek miatt mondható érdekesnek. A MATRIX sorozatú videokártyák mindegyikénél lehetőség van órajel profilok alkalmazására, amelyekkel könnyen és gyorsan tuningolhatunk, de egyszerűen lehet ellenőrizni a kártya különböző alkatrészeinek hőmérsékletét vagy a ventilátorok sebességét, ez utóbbi állítható is. A különböző alkotóelemek feszültségének ellenőrzésére és megváltoztatására szintén mód nyílik, ezzel együtt a kártya olyan energiatakarékossági funkciókat is kínál, ami a referencia modellek egyikében sem található meg.

A gyártó EAH4870 MATRIX modelljének pontos megjelenésével és várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward