Márciusban érkezik a CrossfireX Catalyst

A TG Daily információi szerint az AMD CrossfireX eljárásának támogatásával a márciusban érkező Catalyst 8.3-as csomag már fel lesz vértezve, így a felhasználóknak lehetőségük nyílik a négy GPU-val felvértezett atomerőművek zökkenőmentes használatára. A Catalyst 8.3-as meghajtóprogram lesz az első driver, amely már hivatalosan is támogatja majd a három- és négy GPU-val felszerelt rendszereket.

Márciusban érkezik a CrossfireX Catalyst

A TG Daily információi szerint az AMD CrossfireX eljárásának támogatásával a márciusban érkező Catalyst 8.3-as csomag már fel lesz vértezve, így a felhasználóknak lehetőségük nyílik a négy GPU-val felvértezett atomerőművek zökkenőmentes használatára. A Catalyst 8.3-as meghajtó program lesz az első driver, amely már hivatalosan is támogatja majd a három- és négy GPU-val felszerelt rendszereket.

A Catalyst 8.3 az ígéretek szerint már hatékonyabban kezeli majd a három- és négy GPU-val felszerelt rendszereket, ezáltal ezek a konfigurációk némi teljesítménynövekedésre is számíthatnak az optimalizáció következtében. Egyes vélemények szerint a 8.3-as Catalyst az AMD számára nem csak egy driver, hanem egy hatalmas mérföldkő is egyben, így a meghajtó program nagy jelentőséggel bír. Korai tesztek ugyan már készültek a CrossfireX eljárással kapcsolatban, de ezekre, mivel a hivatalos, optimalizált driverek még nem érhetőek el, sajnos nem lehet túl sokat alapozni. Akit érdekel, hogy a CrossfireX optimalizálatlan meghajtóprogram mellett mire képes két darab Radeon HD 3870 X2 kártyával, annak érdemes megtekintenie korábbi hírünket.

Az első hivatalos CrossfireX teszteket várhatóan március második hetében mutatják majd be a különböző szaklapok, egyébként ezidőtájt kerül megrendezésre a CeBit 2008-is, ahol feltehetően szintén demonstrálják majd a rendszer teljesítményét. A jelenlegi hírek szerint a Catalyst 8.2-es WHQL verziója várhatóan február 13-án válik elérhetővé a nagyközönség számára, a 8.3-as változat pontos megjelenésének dátuma azonban egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward