Március közepén jön az X48-as chipszet

Az Intel soron következő felsőkategóriás lapkakészletéről tavaly októberben jelentek meg az első információk, majd december folyamán a gyártó bejelentette, hogy a chipszet egy előre tervezett csúszás miatt majd csak később, azaz február vagy március folyamán jelenik meg. A legfrissebb értesülések szerint az X48 Express lapakészlet március közepén indul hódító útjára a felsőkategóriás szegmensben.

Március közepén jön az X48-as chipszet

Az Intel soron következő felsőkategóriás lapkakészletéről tavaly októberben jelentek meg az első információk, majd december folyamán a gyártó bejelentette, hogy a chipszet egy előre tervezett csúszás miatt majd csak később, azaz február vagy március folyamán jelenik meg. A legfrissebb értesülések szerint az X48 Express lapkakészlet március közepén indul hódító útjára a felsőkategóriás szegmensben.

Korábban a hírek arról szóltak, hogy az X48-as lapkakészlet csúszására tulajdonképpen azért volt szükség, hogy a gyártó egyes partnereit megóvja a veszteségektől, mivel azok nagyobb tételben rendelkeztek még akkoriban X38-as alaplapokkal. Tehát a gyártó a partnerek érdekében elhalasztotta a lapkakészlet megjelenését.

Az X48-as chipszet tulajdonképpen az X38-as társára épül: az X48-as megoldás esetében azonban már 1600 MHz-es FSB használatára és DDR3-1600 MHz-es memória modulok használatára is lehetőség nyílik. Összehasonlításképpen az X38-as lapkakészlet ezzel szemben 1333 MHz-es FSB és DDR3-1333MHz-es memóriatámogatással rendelkezik. AZ X48-as lapkakészlet magasabb FSB támogatása különösen jól jön, ha az Intel piacra dobja a Core 2 Extreme QX9700-as processzort, amely 1600 MHz-es FSB-vel és 3,2 GHz-es órajellel fog rendelkezni. A DigiTimes értesülései szerint az X48-as lapkakészlet és az új processzor nagyjából egy időben jelenik meg a piacon

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward