Már készülnek az Nvidia 40 nm-es GPU-i

Az Nvidia az AMD-hez képest kissé le van maradva a csíkszélesség-harcban. Annak idején a vállalat később tért át az 55 nm-es gyártástechnológiára, mint a nagy rivális AMD, most pedig újabb csatát vesztett, ugyanis a rivális első 40 nm-es GPU-val ellátott videokártyája (HD 4750/4770) már a május 3-án esedékes megjelenésre vár, míg a santa clara-i vállalat saját 40 nm-es megoldásai még mindig csak készülnek.

Már készülnek az Nvidia 40 nm-es GPU-i

Az Nvidia az AMD-hez képest kissé le van maradva a csíkszélesség-harcban. Annak idején a vállalat később tért át az 55 nm-es gyártástechnológiára, mint a nagy rivális, most pedig újabb csatát vesztett, ugyanis az AMD első 40 nm-es GPU-val ellátott videokártyája (HD 4750/4770) már a május 3-án esedékes megjelenésre vár, míg a santa clara-i vállalat saját 40 nm-es megoldásai még mindig csak készülnek.

A DigiTimes friss hírei szerint az Nvidia gyártó partnere, a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) rövid időn belül nem kevesebb, mint négy féle 40 nm-es csíkszélességgel bíró Nvidia GPU gyártását kezdi meg. A tervek szerint a grafikus processzorok sorozatgyártása az idei év második negyedévének második felében indulhat meg. Korábban már szóltak arról hírek, hogy az Nvidia legfrissebb 40 nm-es GPU-ja a GT218-as kódnevet viseli: a termék egy alsókategóriás asztali megoldás lesz. A középkategóriás piacon a GT214-es modell próbál majd szerencsét a GT216-os verzióval karöltve.

Természetesen a mobil grafikus processzorok szegmensében is lesz 40 nm-es megoldás: a termék a felsőkategóriás piacon helyet foglaló videokártyák alapjául szolgál majd és a GT215-ös típusjelzést fogja viselni. A pontos specifikációkkal kapcsolatban egyelőre még nincsenek információk, csak néhány pletyka. Kíváncsian várjuk, hogy még egyszer megkapjuk e ugyanazt, más néven, vagy érdemi változás is várható (architektúrális változásra kár számítani, de legalább órajel emelés elkélne, hogy versenyképesebbek legyenek).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward