Már fel is vásárolták az új processzorgyártót

Már fel is vásárolták az új processzorgyártót

Az szóban forgó új gyártó a korábbi tervek szerint x86-os mobil processzort fejlesztett volna ki, amellyel az Intel ellen szállt volna harcba. A gyártó körül hamar megjelentek az első problémák: nem sokkal az indulás után kiderült, hogy a cég tőkéje kevésnek bizonyul a munkatársak fizetéséhez és így a processzor fejlesztéséhez, így a cég befektetők után kezdett kutatni. Nemrégiben érdekes fordulat történt az ügyben: az eWeek beszámolója szerint a Sun Microsystems már fel is vásárolta a vállalatot.

Az eWeek munkatársának a Sun szóvivője elmondta, hogy a tranzakcióra április 21-én került sor, ám a részletekkel kapcsolatban nem szolgált információkkal. A Sun tervei alapján úgy tűnik, hogy a Montalvo Systems a cég mikroelektronikai üzletágába olvad majd be. A Montalvo Systems eredetileg egyébként egy energiatakarékos mobil processzor fejlesztésébe vágott bele, amely x86-os architektúrára épül csak úgy, mint az Intel termékei. Lényeges különbség, hogy a Montalvo processzorában a tervek szerint alacsony és magas teljesítményű magok egyaránt jelen lettek volna, amelyek a pillanatnyi igénybevétel alapján kapcsoltak volna ki, illetve be, hogy így némi energiát takarítsanak meg.

A jelenlegi helyzet szerint úgy tűnik, hogy a Sun célja a Montalvo felvásárlásával az, hogy az Intellel harcba szálljon a felhasználói piacon is. A Sun SPARC processzorsorozata eddig is jelen volt a piacon, ám ezek az egységek főként a nagyteljesítményt igénylő szerverekben foglalnak helyet és nem Intel kompatibilisek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward