Már biztos: az Abit kilép az alaplap piacról

Idén májusban röppent fel először az a hír, amely szerint az Abit hamarosan kilép az alaplap piacról. Az értesülést akkoriban szinte azonnal cáfolta a vállalat, ám most úgy tűnik, hogy már akkor is látható volt: az Abit ki fog lépni a piacról. A legfrissebb hírek már megerősítik a gyártó szándékát: az év végéig még szállít alaplapokat a gyártó, utána három évig már csak a garanciális kérdésekben és a terméktámogatásban intézkedik, alaplapok forgalmazásával és fejlesztésével nem foglalkozik tovább.

Már biztos: az Abit kilép az alaplap piacról

Idén májusban röppent fel először az a hír, amely szerint az Abit hamarosan kilép az alaplap piacról. Az értesülést akkoriban szinte azonnal cáfolta a vállalat, ám most úgy tűnik beigazolódott ami várható volt: az Abit ki fog lépni a piacról. A legfrissebb hírek már megerősítik a gyártó szándékát: az év végéig még szállít alaplapokat, utána három évig már csak a garanciális kérdésekben és a terméktámogatásban intézkedik, alaplapok forgalmazásával és fejlesztésével nem foglalkozik tovább.

A források szerint a vállalat végleges elhatározása csak néhány héttel ezelőtt született meg. A gyártó az alaplap piacról való kilépéssel más területek után néz, a jelenlegi információk szerint fotózással kapcsolatos kiegészítőket és tárgyakat (digitális képkeret, stb..), jövő év elején pedig mobil internetes eszközöket (MID) fog készíteni a vállalat. Az Abit-ot egyébként 2006 májusában vásárolta fel az USI (Universal Scientific International), ezután a vállalat neve hivatalosan Universal Abit-ra változott. A felvásárlás után is voltak problémák a vállalat körül, de a mostani döntés meghozásához inkább a rendkívül kiélezett alaplap piac és az alacsony bevételek vezethettek.

 

Manapság csak az élvonalbeli alaplapgyártók képesek helytállni a rendkívül kemény piaci körülmények között, így felmerülhet a kérdés: az Abit után vajon melyik másodvonalbeli alaplapgyártó dönt majd a piacról való kilépés mellett?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward