Már április 2-án jöhet a Radeon HD 4890?

A 200 dollár körüli árkategóriában helyet foglaló videokártyák piacán egyre kiélezettebb a harc, így az AMD korábbi döntésén változtat, amely szerint a Radeon HD 4890-es modell csak április második hetében, egészen pontosan április 6-án került volna forgalomba. Az új tervek szerint a vállalat legfrissebb újdonsága már április 2-ától kezdve kapható lesz. Az egyes üzletek kínálatában már egy ideje jelen van a kártya, persze arra egyelőre csak előrendeléseket vesznek fel. Az AMD döntését az is indokolhatja, hogy a GeForce GTX 275-ös modell, amely a termék konkurenciájának számít a jövőben, szintén április 6-ára van időzítve, így az új dátummal az AMD-nek 4 nap előnye lesz az Nvidia-hoz képest a piacon, már ha az Nvidia illetékesei meg nem gondolják magukat, és előrébb nem hozzák a termékük tervezett megjelenésének időpontját.

Már április 2-án jöhet a Radeon HD 4890?

A 200 dollár körüli árkategóriában helyet foglaló videokártyák piacán egyre kiélezettebb a harc, így az AMD korábbi döntésén változtat, amely szerint a Radeon HD 4890-es modell csak április második hetében, egészen pontosan április 6-án került volna forgalomba.

[bold]Radeon HD 4890: stratégiai okok miatt hamarabb kerülhet piacra

[/bold]

Az új tervek szerint a vállalat legfrissebb újdonsága már április 2-ától kezdve kapható lesz (jövő hét csütörtök). Az egyes üzletek kínálatában már egy ideje jelen van a kártya, de természetesen csak előrendeléses formában.

Az AMD döntését az is indokolhatja, hogy a GeForce GTX 275-ös modell, amely a termék konkurenciájának számít a jövőben, szintén április 6-ára van időzítve, így az új dátummal az AMD-nek 4 nap előnye lesz az Nvidia-hoz képest a piacon, már ha az Nvidia illetékesei meg nem gondolják magukat, és az AMD-hez hasonlóan előrébb nem hozzák a termékük tervezett megjelenésének időpontját.Hogy a forgatókönyv pontosan miként fog kinézni, az egyelőre rejtély. Ami biztosan tudható az új megjelenési dátumon kívül, az nem más, mint a Radeon HD 4890-es modell pontos műszaki paraméterei. Az új kártya RV790-es GPU-ja továbbra is 800 darab stream processzort tartalmaz, mint az RV770-es megoldásé, ám a termék órajeleit tekintve már erősebb lesz azoknál. Az RV790-es GPU 850 MHz-en ketyeg (már készül az ASUS Matrixverziója, és kiderült az is, hogy az RV790-ben igen jó tuningpotenciál lakozik), a kártyán 1 GB-nyi GDDR5-ös memória található, a chipek 3900 MHz-en üzemelnek és a GPU-hoz hasonlóan kiváló tuningpotenciálal bírnak, ha igazak a hírek.

Már az XFX saját készítésű Radeon HD 4890-es modellje is készen áll

Nemrégiben a holland Salland volt az első webáruház, amelynek kínálatában megjelent a Radeon HD 4890-es kártya (PowerColor gyártmány), ám most ismét ez a webshop az első: ezúttal az XFX Radeon HD 4890-es modelljéről szolgál némi információval. Az említett shopban 259,99 euróért lesz elérhető az XFX terméke, amely referencia specifikációkkal érkezik, azaz az 55 nm-es RV790-es GPU 850 MHz-en üzemel és 256 bites adatsín segítségével kapcsolódik majd az 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú memóriához, amely 3900 MHz-en működik. A kártyához a Tom Clacy's H.A.W.X. is jár majd.

A kártya szokás szerint DirectX 10.1-es és CrossfireX támogatással érkezik, és kétslotos hűtéssel lesz ellátva. A Radeon HD 4890 működéséhez két darab 6-tűs PCI Express csatlakozóra is szükség van, ezt érdemes szem előtt tartani.

A Radeon HD 4750 is korábban jöhet?

A stratégia ismeretében nem lenne csoda az sem, ha a Radeon HD 4750-es modell is korábban debütálna a vártnál, de ilyen irányú hírt még nem hallottunk. Egyelőre még az április hatodikai dátum tűnik biztosnak, de előbb jön, az pozitív meglepetés lesz a vásárlóknak, az Nvidia számára pedig minden bizonnyal erősen negatív, hiszen még nem igazán tud mit felmutatni ellene.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward