Már 10%-nál is többen használnak Windows 7-et

A NetApplications szakemberei időről-időre elkészítik az operációs rendszerek piaci részesedéséről szóló kimutatásokat, amelyeket több nagyforgalmú weblap látogatóinak elemzéséből nyernek. Ez most sincs másképp: a cég egy nagyjából 160 millió weblap látogatón alapuló mintából vonta le az alábbi megállapításokat.

Már 10%-nál is többen használnak Windows 7-et

A NetApplications szakemberei időről-időre elkészítik az operációs rendszerek piaci részesedéséről szóló kimutatásokat, amelyeket több nagyforgalmú weblap látogatóinak elemzéséből nyernek. Ez most sincs másképp: a cég egy nagyjából 160 millió weblap látogatón alapuló mintából vonta le az alábbi megállapításokat:

A Windows 7 most, nagyjából 5 hónappal a hivatalos megjelenése után mérföldkőhöz érkezett: a szoftvernek sikerült átlépnie a lélektaninak is nevezhető 10%-os határt, így jelenleg 10.23%-os részesedéssel van jelen a webböngészők piacán. Ez idő alatt a Windows Vista piaci részesedése 16,01%-os volt, míg a Windows XP továbbra is torony magasan vezeti a ranglistát : a jó öreg operációs rendszert a felhasználók 64,64%-a használta március folyamán. A Windows 7 a februári eredményekhez képest erősödött, ugyanis akkoriban még csak 8,92%-os részesedéssel bírt, míg a Windows Vistát 16,51%-nyian, az XP-t pedig a weboldal látogatók 65,49%-a használta. Úgy tűnik, hogy a Windows 7 részesedése inkább a Windows XP, mint sem a Windows Vista kárára történt. Ez annyiból jó, legalábbis a Microsoft szempontjából, hogy azik, akik korábban kihagyták a Windows XP-ről Windows Vistára történő váltást, most a Windows 7 esetében már nagyobb hajlandóságot mutatnak a régi operációs rendszer lecserélésére.

Ugyanebben a két hónapban, azaz februárban és márciusban a Mac OS X felhasználói tábora 5,02%-ról 5,33%-ra növekedett, a Windows operációs rendszrek teljes piaci részesedése pedig 92,12%-ról egészen 91,58%-ig csökkent. A Linux egy kismértékű növekedésen ment keresztül, de az operációs rendszer különböző disztribúcióit még mindig csak a felhasználók nagyjából 1 százaléka használja mindennapi teendőihez.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward