Mac OS X Snow Leopard: szeptemberben érkezik

Az Apple Mac OS X operációsrendszerének jelenleg a 10.5-ös változata mondható a legfrissebbnek, amely már hónapok óta jelen van a piacon. A kisebb-nagyobb frissítések után hamarosan érkezik az operációsrendszer legfrissebb kiadása, amely már 10.6-os verziószámmal, Snow Leopard kódnévvel és rengeteg újítással kedveskedik majd a Mac-es társadalom számára.

Mac OS X Snow Leopard: szeptemberben érkezik

Az Apple Mac OS X operációsrendszerének jelenleg a 10.5-ös változata mondható a legfrissebbnek, amely már hónapok óta jelen van a piacon. A kisebb-nagyobb frissítések után hamarosan érkezik az operációsrendszer legújabb kiadása, amely már 10.6-os verziószámmal, Snow Leopard kódnévvel és rengeteg újítással kedveskedik majd a Mac-es társadalom számára.

A különböző pletykák alapján már eddig is tudható volt, hogy a friss szoftver várhatóan az idei év őszén debütálhat a nagyközönség előtt, ám most már hivatalosan is megerősítették, hogy az újdonság szeptemberben kerülhet a boltok polcaira. Az Apple Snow Leopard – ha minden a terveknek megfelelően halad – várhatóan egy hónappal a Windows 7 megjelenése előtt debütálhat. A hírek szerint a friss rendszer fő alkalmazásai már a 64-bites utasításkészletre fognak épülni, a többmagos processzorok támogatása is javul, valamint bekerül a szoftverbe az OpenCL támogatás és a QuickTime 10-es verziója is. Összességében a vállalat ígérete szerint az új Mac OS X kiadás elődjénél gyorsabb és rugalmasabb lesz, valamint sokkal jobb felhasználói élményt is nyújt majd. Az Apple mérnökei több száz fejlesztést eszközöltek az új rendszerben az elődhöz képest, így egy megbízhatóbb és stabilabb rendszert tudnak majd piacra dobni.

Az Apple állítása szerint a Snow Leopard telepítéséhez fele akkora tárhelyre lesz szükség, mint a jelenlegi Leopard rendszer esetében, ami nem egy rossz hír. A vállalat a leendő Leopard tulajdonosok számára kedvező feltételeket biztosít a váltáshoz: amennyiben a tulajdonosok szeretnének Snow Leopard-ra váltani, mindezt 29 dolláros összegért cserébe könnyedén és gyorsan megtehetik. A frissítés lehetősége mellett egy Mac Box Set csomag is elérhető lesz, amelyben a Mac OS X Snow Leopard, az iLife ’09 és az iWork ’09-es szoftverek kapnak helyet. Ez utóbbi csomag 169 dolláros áron lesz megvásárolható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward