Lynnfield processzorok alacsony fogyasztással

Az Intel Core 2 Quad processzorcsaládja alig néhány napja bővül új, alacsony fogyasztású modellekkel. A friss négymagos termékek egytől-egyig 65W-os TDP-vel érkeznek, így mostantól olyan szegmensekben is használhatóak, ahol eddig a magas fogyasztás miatt erre nem volt lehetőség. A négymagosok így kisméretű (SFF) konfigurációkban és Mini-ITX alaplapokban is megjelenhetnek, ahol a processzorok a rendelkezésre álló tápellátás és hűtés miatt általában maximum 65W-os TDP-vel rendelkezhetnek.

Lynnfield processzorok alacsony fogyasztással

Az Intel Core 2 Quad processzorcsaládja alig néhány napja bővült új, alacsony fogyasztású modellekkel. A friss négymagos termékek egytől-egyig 65W-os TDP-vel érkeznek, így mostantól olyan szegmensekben is használhatóak, ahol eddig a magas fogyasztás miatt erre nem volt lehetőség. A négymagosok így kisméretű (SFF) konfigurációkban és Mini-ITX alaplapokban is megjelenhetnek, ahol a processzorok a rendelkezésre álló tápellátás és hűtés miatt általában maximum 65W-os TDP-vel rendelkezhetnek.

A gyártó továbbra is folytatja majd az energiatakarékos termékek fejlesztését, a legfrissebb hírek szerint a vállalat terve az, hogy alacsony fogyasztás mellett üzemelő Lynnfield processzorokat készít. Az újdonságok egyelőre úgy néz ki, hogy 2010 első negyedévében kerülhetnek forgalomba, ha minden az elképzelések szerint halad. A Lynnfield modellek egyébként szintén négy processzormaggal gazdálkodnak, emellett kétcsatornás, integrált memóriavezérlővel, belső Quick Path Interconnect-tel és PCI-Expressz vezérlővel is el vannak látva, sőt, egyes modelleknél beépítet grafikus mag is szerepelni fog a specifikációk között.

Az új, alacsony fogyasztású termékek pontos paramétereivel, illetve azzal, hogy várhatóan milyen platformok esetében kívánja majd őket felhasználni a vállalat, egyelőre nem állnak rendelkezésre információk. A beépített videó vezérlőnek köszönhetően a Lynnfield processzor lehet a rendszer egyetlen nagy fogyasztója (külön videokártyára ugye nincs feltétlenül szükség), így segítségével várhatóan nagyobb teljesítményű, de alacsony fogyasztás mellett üzemelő platformok készíthetőek. A Lynnfield modellek az integrált vezérlőknek köszönhetően ideálisabbak lesznek a Mini-ITX és SFF rendszerekbe, mint a jelenleg forgalomban lévő 65W-os Core 2 Quad processzorok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward