Linux-szal felvértezett Lenovo notebookok

Linux-szal felvértezett Lenovo notebookok

Az ismert kínai notebookgyártó nagyvállalat, a Lenovo, hamarosan Linux operációsrendszerrel felszerelt notebookokat is forgalomba hoz. A vállalat elsőként a Thinkpad T61-es és Thinkpad R61-es üzleti laptopokat teszi elérhetővé Linuxos kiadásban, ezek a modellek várhatóan 950 dolláros alapárra fognak rendelkezni.

A másik nagy notebookgyártó, a Dell előtelepített Ubuntu Linuxot mellékel egyes rendszereihez, a Lenovo választása azonban a Suse Linux Enterprise Desktop 10-es disztribúciójára esett, azaz hamarosan ezzel az operációsrendszerrel is elérhetőek lesznek az említett T61-es konfigurációk. Egyébként mindkét Linux disztribúció megjelenítése GNOME alapokon nyugszik, ennek ellenére azonban vannak különbségek köztük: eltérő menüket, különböző csomagkezelőket és különböző vezérlőpultot tartalmaznak.

A ThinkPad R61-es és a ThinkPad T61-es modellek egyaránt 14,1 hüvelykes kijelzővel vannak ellátva, a termékek 2 GHz-es Intel Core 2 Duo T7250-es processzort, 1 GB DDR2-es memóriát, Intel GMA X3100-as videó vezérlőt és 80 GB-os merevlemezt tartalmaznak alap esetben. A ThinkPad T61-es modell valamivel vékonyabb és könnyebb is, mint az R61-es: előbbi 2,3 Kg-os súllyal és 2,8 cm-es vastagsággal, míg utóbbi 2,4 Kg-os súllyal és 3 cm-es vastagsággal büszkélkedhet.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward