LG: Kezdődik a világ első 8K-s OLED TV-jének a forgalmazása

Döbbenetes képminőséget ígér az LG új csúcskategóriás televíziója.

LG: Kezdődik a világ első 8K-s OLED TV-jének a forgalmazása

Az LG már tavaly bemutatta a világ első 8K-s OLED televízióját, és most úgy fest, hogy az IFA 2018 keretében leplezett terméket napokon belül meg is lehet vásárolni. A szerkezet minden tekintetben a felsőkategóriát képviseli, így igazi ékköve lesz a dél-koreai alakulat termékpalettájának. Viszont az ára miatt aligha fognak érte sorban állni a boltokban a vásárlók.

Galéria megnyitása

A 88Z9 azonosítóval illetett készüléknek a neve azonnal elárulja, hogy mekkora képátlóval szolgál, 88 hüvelykes, vagyis kb. 223 centiméteres a termék, így mágnesként vonzza majd az emberek figyelmét. És a 8K felbontásból (7680 x 4320) eredően 33 millió apró, önálló működésre képes képpont fogja benépesíteni a felületét, ami egészen lenyűgöző részletességet fog eredményezni. Az OLED technológiának köszönhetően a kontraszt is döbbenetes lesz, itt nem probléma a valódi feketék biztosítása. Ezen a szinten már meglehetősen nagy teljesítményre van szükség egy egyszerű videó megmozgatásához is, éppen ezért az LG a saját fejlesztésű α9 rendszerchipjének a második generációja került itt elő.

Ez a megoldás egyebek mellett már a gépi tanulásban is jeleskedik, és elvileg ezt kihasználva képes javítani a képminőségen valós időben. Nem gond számára a beállítások folyamatos változtatása sem, ami így dinamikusan tud igazodni a képi világhoz a lehető legjobb látvány elérése érdekében. Az LG még azt is kiemelte, hogy az α9 Gen 2 lapkát kihasználva hatlépcsős zajcsökkentésre is képes, ami akkor fog legjobban kijönni, amikor felskálázott tartalmat kell megjelenítenie.

Galéria megnyitása

Az LG újdonsága egyebek mellett arra is képes, hogy a fényerejét a környezeti fényekhez igazítsa, így a felhasználónak nem kell majd folyamatosan a beállításokkal babrálnia annak függvényében, hogy éjszaka sötétben vagy közvetlen napsütésben nézi éppen a televíziót. Az LG 88Z9 beépített hangrendszere is igazán jól fog teljesíteni a mérnökök munkájának köszönhetően.

A kétcsatornás hangforrásból kiemelkedően jó 5.1-es térhangot lesz képes varázsolni, és a gépi tanulást itt is munkára fogja, ezáltal tudja érzékelni, hogy éppen milyen jellegű hang szól rajta, és a zenéknél élénkíteni tudja a basszust, a filmeknél a hanghatásokat emeli ki, sportközvetítéseknél pedig a kommentátor hangjára helyezi a hangsúlyt. És a beépített mikrofonokkal automatikusan képes konfigurálni a hanggal kapcsolatos beállításokat. Támogatott itt a Dolby Atmos és a Dolby Vision is, szóval a kiváló hangzás HDR minőséggel tud párosulni a Dolby technológiáit alkalmazva.

Galéria megnyitása

Kitér a hivatalos közleményében arra is az LG, hogy a 88Z9 egyebek mellett olyan extrával is szolgál, mint az automatikusan csökkentett késleltetésű üzemmód (ALLM) és a változó képfrissítési ráta (VRR), ezeknek köszönhetően akár még a játékosok is örömüket lelhetik majd a minden paraméterében lenyűgöző televízióban. Ez a készülék rendelkezik digitális asszisztens támogatással is, ráadásul nem is eggyel, hanem adott itt az Amazon Alexája és biztosított a Google Assistant is. A televízión keresztül lehet majd vezérelni a lakásban található kapcsolódó kiegészítőket is, így egyfajta lakásközpont szerepét is be tudja tölteni. Ráadásul van Apple AirPlay 2 támogatás is, mellyel használhatóak a HomeKit eszközök. És azt is el kell még itt mondani, hogy már HDMI 2.1-es kimenettel rendelkezik a monstrum, tehát akár még másodpercenként 60 képkockával is élvezhető a 8K-s képminőség.

Az LG 88Z9 8K-s OLED televízió elképesztően drágán kerül a boltokba, a vállalat hazájában, ahol a forgalmazás kezdődik, 40 millió wonért rendelhető elő, ami átszámítva közel 34 ezer dolláros összegnek felel meg, szóval egy kisebb családi ház árával egyenértékű, és aki nem előrendeléssel veszi, annak már 42 ezer dollár megfizetésére kell készülnie. Lesznek kisebb modellek is idővel, amik valamelyest kedvezőbb áron biztosíthatnak elképesztő részletgazdagságot, de ezekről még most nem beszélt az LG. A készülék Észak-Amerikában és Európában a harmadik negyedévben lesz elérhető, idővel talán Magyarországra is eljut majd néhány példány. Az LG korábban már elmondta, hogy most még a 8K nagyon gyerekcipőben jár, de ez az újdonság fontos mérföldkő lehet, és előre láthatólag 2022-ben már 5 millió 8K-s televízió fogyhat majd éves szinten világszerte.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap