Letiltott CPU magok aktiválása friss AMD lapoknál

A tavalyi év folyamán nagy port kavart fel az AMD 7-es sorozatú lapkakészleteinél az ACC támogatás, illetve annak egy bizonyos mellékhatása: a technológia bekapcsolásával egyes gyártók alaplapjainál a két- illetve hárommagos processzorok esetében lehetőség volt az AMD által letiltott processzormagok engedélyezésére, amelyek több esetben bizony hibátlanul működtek. Az AMD ennek a megoldásnak egyáltalán nem örült, ugyanis a vásárlók kis szerencsével egy kétmagos processzorból hárommagos vagy négymagos egységet varázsolhattak, míg a hárommagos termékeket kis szerencsével négymagossá lehetett alakítani az ACC támogatás engedélyezésével. Tény, hogy sok esetben nem sikerült az akció, ugyanis az engedélyezett mag vagy magok hibásak voltak, de ez nem is csoda, hisz a gyártó sem véletlenül tiltotta le őket.

Letiltott CPU magok aktiválása friss AMD lapoknál

Galéria megnyitása

A tavalyi év folyamán nagy port kavart fel az AMD 7-es sorozatú lapkakészleteinél az ACC támogatás, illetve annak egy bizonyos mellékhatása: a technológia bekapcsolásával egyes gyártók alaplapjainál a két- illetve hárommagos processzorok esetében lehetőség volt az AMD által letiltott processzormagok engedélyezésére, amelyek néhány esetben bizony hibátlanul működtek. Az AMD ennek a megoldásnak egyáltalán nem örült, ugyanis a vásárlók kis szerencsével egy kétmagos processzorból hárommagos vagy négymagos egységet varázsolhattak, míg a hárommagos termékeket kis szerencsével négymagossá lehetett alakítani az ACC támogatás engedélyezésével. Tény, hogy sok esetben nem sikerült az akció, ugyanis az engedélyezett mag vagy magok hibásak voltak, de ez nem is csoda, hisz a gyártó sem véletlenül tiltotta le őket.

Galéria megnyitása

Most úgy tűnik, hogy az ASRock termékpalettáján szép számmal találkozhatunk majd olyan 8-as sorozatú AMD lapkakészletre épülő alaplapokkal, amelyeknél a gyártó egyedi megoldásának köszönhetően szintén megpróbálkozhatunk majd a letiltott processzormagok engedélyezésével. Az AMD a nyolcas sorozatú lapkakészleteinél az ACC támogatáshoz való hozzáférést letiltotta, pont azért, hogy elejét vegye a korábbi processzormag aktiválgatásnak, de úgy tűnik, hogy az ASRock szakemberei ezt a tiltást ki fogják játszani.

Galéria megnyitása

A hírek szerint az ASRock mellett már egyéb gyártók is dolgoznak olyan alaplapokon, amelyeknél egy külső chip segítségével biztosítják majd az ACC támogatást. A funkciót egy kapcsoló vagy jumper segítségével lehet majd aktiválni, de az ASRock-nál ennél tovább mentek: a gyártó az új alaplapoknál is ugyanúgy a BIOS-ból teszi majd lehetővé az ACC támogatás aktiválását, mint a 7-es sorozatú lapkakészleteknél.

Galéria megnyitása

Jó hír, hogy az ASRock kínálatában lévő összes nyolcas sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplapnál elérhetjük majd a támogatást (890GX Extreme3, 890GMH/USB3, 880GMH/USB3). A vállalat ezt az eljárást az Nvidia MCP62-es alapokon nyugvó termékeinél is alkalmazni fogja.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap