Lesz SLI támogatás a P55-ösökön is!

A legfrissebb információk szerint az Nvidia a szeptember elején megjelenő P55-ös alaplapok esetében is licenceli majd az SLI technológiát csak úgy, mint az X58-as termékeknél tette, így a P55-ös alaplapot vásárló felhasználók nem csak CrossfireX, de SLI támogatást is igénybe vehetnek majd az újdonságok segítségével. A gyártók közül az Asus, az eVGA, a Gigabyte, az Intel és az MSI P55-ösein találkozhatunk majd mindkét multi-GPU technológia támogatásával, ami jó hír.

Lesz SLI támogatás a P55-ösökön is!

A legfrissebb információk szerint az Nvidia a szeptember elején megjelenő P55-ös alaplapok esetében is licenszeli majd az SLI technológiát csak úgy, mint az X58-as termékeknél tette, így a P55-ös alaplapot vásárló felhasználók nem csak CrossfireX, de SLI támogatást is igénybevehetnek majd az újdonságok segítségével. A gyártók közül az Asus, az eVGA, a Gigabyte, az Intel és az MSI P55-ösein találkozhatunk majd mindkét multi-GPU technológia támogatásával, ami jó hír.

Az Nvidia szerint azok a vásárlók, akik jóváhagyott P55-ös alaplapot vásárolnak majd Core i7-es vagy Core i5-ös sorozatú Lynnfield processzoraikhoz, könnyedén építhetnek majd olyan rendszereket, amelyek több Nvidia kártyát tartalmaznak, ezek pedig akár Quad SLI-ben is futhatnak.

A tavalyi év folyamán mind az MSI, mind pedig a Gigabyte bejelentette, hogy X58-as alaplapjaiknál elérhetővé teszik a CrossfireX támogatás mellett az SLI technológiát is. Ennek érdekében a gyártóknak a termékeket be kellett vizsgáltatni az Nvidia-nál, aki némi díj ellenében adott egy elfogadó kulcsot, és engedélyezte az SLI technológia használatát. A GeForce driverek ennek az elfogadó kulcsnak a meglétét ellenőrzik, és ha minden rendben van, elérhetővé teszik az SLI támogatást.

Végül is a lépés nem meglepő, ugyanis az Nvidia-nak is érdeke, hogy a felhasználók építhessenek többkártyás rendszereket az új, P55-ös alaplapokkal is, hiszen így több kártyát tud értékesíteni a gyártó, ami legfőbb céljai között szerepel (kérdés eddig miért nem volt ennyire nyílt a témában).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward