Lencsevégen egy Nvidia Tegra alapú noteszgép

Úgy tűnik, hogy az Nvidia korábbi tervei végre kezdik meghozni gyümölcsüket: a gyártó a Tegra platformmal kapcsolatban rendkívül bizakodó volt már eddig is. Most a LaptopMag munkatársainak sikerült szert tenniük néhány képre egy Tegra alapú mini notebookra, amelyben ARM11-es architektúrára épülő processzormag, az Nvidia saját grafikus megoldásai és saját rendszervezérléssel kapcsolatos chipjei foglalnak helyet.

Lencsevégen egy Nvidia Tegra alapú noteszgép

Úgy tűnik, hogy az Nvidia korábbi tervei végre kezdik meghozni gyümölcsüket: a gyártó a Tegra platformmal kapcsolatban rendkívül bizakodó volt már eddig is. Most a LaptopMag munkatársainak sikerült szert tenniük néhány képre egy Tegra alapú mini notebookról, amelyben ARM11-es architektúrára épülő processzormag, az Nvidia saját grafikus megoldásai és saját rendszervezérléssel kapcsolatos chipjei foglalnak helyet.

A fenti képen látható kisméretű noteszgép a Tegra 650-es típusjelzésű platformra épül: a rendszer processzora 750 MHz-en ketyeg, az újdonság hardveres HD videó gyorsítást, S-Video kimenetet és USB portokat egyaránt kínál. A rendszerben 200 MHz-en üzemelő DDR memória található, az adatok tárolásáról egy IDE csatornára illeszkedő SSD meghajtó gondoskodik, amely tulajdonképpen az elsődleges adattároló megoldás szerepét tölti be. A Tegra saját NAND flash vezérlővel van felszerelve, így az alaplapra akár kisebb kapacitású flash memóriát is lehet integrálni (maximum 8 GB-ig).

Az újdonság a telepített operációsrendszernek köszönhetően minden szükséges feladatot el tud végezni, amelyet egy 90-200 dollár körüli készüléktől elvárhatunk. Elég rejtélyes megfogalmazás, de remélhetőleg rövidesen további részletekkel is szolgálnak majd a témakörben. Az operációsrendszer szerepét egyébként Windows CE vagy Linux disztribúciók tölthetik be. A képeken látható rendszeren Windows CE prototípus futott, amely az információk szerint képes kiaknázni a grafikus magban rejlő 3D-s képességeket. Az egyik fotón látható alaplap szintén egy prototípus, amely az Nvidia műhelyében készült.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward