Lencsevégen az első AMD RD890-es alaplap

Az AMD-nél jelenleg nagy a készültség: a vállalat hamarosan piacra dobja új felsőkategóriás videokártyáját. A gyártónál emellett egyéb területen is folytatnak fejlesztéseket: korábban már hallhattuk, hogy készülőben van egy új, Socket AM3-as processzorokat és DDR3-as memóriát fogadó lapkakészlet, amely RD890-es kódnévvel bír, és amelyet eddig az idei év második negyedévére várt a piac.

Lencsevégen az első AMD RD890-es alaplap

Az AMD-nél jelenleg nagy a készültség: a vállalat hamarosan piacra dobja új felsőkategóriás videokártyáját. A gyártónál emellett egyéb területen is folytatnak fejlesztéseket: korábban már hallhattuk, hogy készülőben van egy új, Socket AM3-as processzorokat fogadó lapkakészlet, amely RD890-es kódnévvel bír, és amelyet eddig az idei év második negyedévére várt a piac.

Az AMD RD890-es lapkakészletre épülő első alaplapról a holland Bouw een PC névre hallgató weboldal szerzett be néhány fotót, a termék a végleges referencia dizájntól valószínűleg igen messze van, ám a várható specifikációkra már így is lehet következtetni. Az új lapkakészlet HyperTranspot 3-as és Quad CrossfireX támogatással érkezik majd, a négy videokártyából álló rendszerben az egyes kártyák 8 darab PCI Express sávval gazdálkodhatnak majd. A képen látható alaplapon szintén négy darab PCI Express x16-os slot látható.

A friss északi híd mellé egy új, SB850-es déli híd társul majd, amely a jelenleg is forgalomban lévő elődjének minden tulajdonságát örökli, köztük a PCI Express 2.0-s és a Gigabites Ethernet támogatást is, persze az újdonság új szolgáltatásokkal is bővül, amelyekről egyelőre nem szivárogtak ki hírek.

Úgy tűnik, hogy az idei év utolsó negyedévéig most már nagy valószínűséggel a 790FX és 790GX lapkakészletek lesznek az egyetlen elérhető megoldások a Socket AM3-as processzorokhoz. A csúszás mindenesetre érdekes, így már két különböző forrás erősíti meg azt, hogy az RD890 a második negyedév helyett majd csak a negyedik negyedévében kerül forgalomba. No, majd meglátjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward