Lencsevégen az Eee PC S sorozat egyik tagja

Az ASUS Eee PC családja jelentős bővítés előtt áll, ezt mi sem szemlélteti jobban, mint az, hogy szinte hetente érkezenk hírek az újabbnál újabb modellekről. A gyártó az Eee PC S sorozatát két noteszgéppel indítja útjára, amelyek dizájnjukat tekintve különlegesek, és rendkívül vékonyak is: a noteszgépek mindössze 16-21 mm-es vastagsággal bírnak. Természetesen mindkét újdonságban Intel Atom processzor teljesít majd szolgálatot..

Lencsevégen az Eee PC S sorozat egyik tagja

Az ASUS Eee PC családja jelentős bővítés előtt áll, ezt mi sem szemlélteti jobban, mint az, hogy szinte hetente érkezenk hírek az újabbnál újabb modellekről. A gyártó az Eee PC S sorozatát két noteszgéppel indítja útjára, amelyek dizájnjukat tekintve különlegesek, és rendkívül vékonyak is: a noteszgépek mindössze 16-21 mm-es vastagsággal bírnak. Természetesen mindkét újdonságban Intel Atom processzor teljesít majd szolgálatot.

Az Eee PC S széria legdrágább és legerősebb tagja az S101-es modell lesz, amelynek ajánlott végfelhasználói ára 700 és 900 dollár között go elhelyezkedni. A kis készülék első, mérnöki példányát a fenti és a lenti képen lehet megtekinteni. Az újdonság 16:9-es, 10,1 hüvelykes képátlójú kijelzővel lesz ellátva, ez a képarány hamarosan gyors terjedésnek indul, ugyanis a gyártók állítása szerint sokkal költséghatékonyabb a 16:9-es kijelzők előállítása, mint a 16:10-eseké, ugyanis 16:9-es kijelzőből adott anyagmennyiség felhasználása mellett több terméket lehet előállítani. Visszatérve az Eee PX S101-re, a készülékben található LCD LED-es háttérvilágítással érkezik. A noteszgép Intel 945 GM lapkakészlettel lesz ellátva, amely integrált videó vezérlővel is bír, a rendszerben egy 1,6 GHz-es órajelen üzemelő Intel Atom processzor lapul majd.

Az ASUS tervei szerint az S101-es modell 32 GB-os, illetve 40 GB-os SSD meghajtóval kerül majd forgalomba. A dolgok jelenlegi állása szerint az Eee PX S101-es termék valamikor szeptember közepe táján mutatkozik be hivatalosan a nagyközönség előtt, ám kereskedelmi forgalomba majd csak október folyamán kerül az új noteszgép.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward