Lencsevégen a Radeon HD 5870

Végre megérkeztek az első képek az AMD várva várt Radeon HD 5800-as videokártya sorozatának egyik tagjáról, a Radeon HD 5870-es modellről. A DirectX 11-es támogatással ellátott újdonságok bemutatójára napokon, vagyis inkább órákon belül sor kerülhet, de addig is vessünk néhány pillantást az alábbi képen  látható következő generációs videokártyára.

Lencsevégen a Radeon HD 5870

Végre megérkeztek az első képek az AMD várva várt Radeon HD 5800-as videokártya sorozatának egyik tagjáról, a Radeon HD 5870-es modellről. A DirectX 11-es támogatással ellátott újdonságok bemutatójára napokon, vagyis inkább órákon belül sor kerülhet (ha igazak voltak a diaképpel is alátámasztott pletykák), de addig is vessünk néhány pillantást az alábbi képen  látható következő generációs videokártyára.

A termék a képek alapján inkább az Nvidia egy GPU-s megoldásaira hasonlít, mint az AMD korábbi videokártyájára. A Radeon HD 5870 nyomtatott áramköri lapja szokatlanul hosszúnak tűnik, és a teljes kártyát lefedő kétslotos hűtés is meglehetősen szokatlan, legalábbis az AMD eddigi gyakorlatától igen-igen eltér. A termék komplex tápellátó áramkörrel rendelkezik, és a hírek szerint jelentősen felülmúlja a jelenlegi, Radeon HD 4800-as sorozatú videokártyák teljesítményét. Az újítások hatására a kártya csatlakozóiból egyidejűleg három használatára nyílik lehetőség, azaz egyszerre akár három megjelenítőt működtethet a DX 11-es VGA szörnyeteg. A csatlakozók között egyébként a megszokott DVI portokon kívül egy HDMI és egy DisplayPort aljzat is jelen lesz.

A nagy energiaigényű, nagy mérettel rendelkező kártya az átlagos házakba nem igazán fog beférni, legalábbis a források jelenleg ezt állítják. A hosszú nyomtatott áramköri lap és a komplex tápellátó áramkör arra utal, hogy az RV870-es GPU magas fogyasztás mellett üzemel, így egy PCB-ből álló két GPU-s videokártyát csak nehezen, vagy egyáltalán nem lesz képes belőle készíteni a vállalat. A két GPU-val ellátott Radeon HD 5800-as sorozatú termékek a Hemlock kódnevet fogják viselni és a Radeon HD 5870 X2-es típusjelzést kapják.

A Radeon HD 5870-es kártya a pletykák szerint 1600 darab stream processzorral  (vagy 1200-zal, de ez a bivaly hűtő sok erőt rejthet) és 1 vagy 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával lesz ellátva. A termék CrossfireX támogatással egyaránt bír majd és várhatóan október folyamán válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban. A sorozat tagjainak várható árazásával kapcsolatos információkról egyik korábbi hírünkből tudhatnak meg részleteket az érdeklődők.

Hogy a korábbi és a jelenlegi pletykákból mennyi igaz, az rövidesen kiderül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward