Lencsevégen a HIS Radeon HD 4770-ese

Az AMD Radeon HD 4700-as sorozatának legújabb tagja, amely Radeon HD 4770-es típusjelzéssel bír, heteken belül megjelenik az üzletek polcain. A Radeon HD 4770-es modell tulajdonképpen az AMD válaszának tekinthető az Nvidia 9800 GT-jére. A kártyáról korábban már jelentek meg hírek, ám most a külföldi kollégáknak sikerült lencsevégre kapniuk agy Radeon HD 4770-es újdonságot, amely történetesen a HIS műhelyében készült.

Lencsevégen a HIS Radeon HD 4770-ese

Az AMD Radeon HD 4700-as sorozatának legújabb tagja, amely Radeon HD 4770-es típusjelzéssel bír, heteken belül megjelenik az üzletek polcain.A külföldi kollégáknak sikerült lencsevégre kapniuk agy Radeon HD 4770-es újdonságot, amely történetesen a HIS műhelyében készült.

A kínai székhelyű ITOCP munkatársai által lefényképezett termék PCB felépítés tekintetében megegyezik a referencia modellel, amelyről korábban a Guru3D csapata közölt néhány képet. A referencia PCB-n egy, a gyártó által készített egyedi hűtő látható. A képeken nem csak a termék, hanem annak csomagolása és tartozékai is láthatóak: a kártyához DVI->VGA adaptert, DVI->HDMI adaptert, egy telepítő lemezt és egy felhasználói kézikönyvet ad majd a vállalat.

A kellékek és a dizájn elemzése után nézzük a specifikációkat is: a kártya egy 40 nm-es csíkszélességű RV740-es GPU-val bír, amely összesen 640 darab stream processzort hordoz magában. A GPU és az 512 MB-nyi GDDR5-ös memória között 128 bites memória interfész húzódik. A termék GPU-ja 750 MHz-en, míg a memória chipek 3200 MHz-en üzemelnek majd. Az újdonság DirectX 10.1-es és CrossfireX támogatásokkal egyaránt rendelkezni fog, a termék PCI Express 2.0-s csatolófelület segítségével kapcsolódik a rendszerhez. A HIS újdonságának várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, de az tudható, hogy a referencia modelleket az AMD 99 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kívánja értékesíteni. A Radeon HD 4770-esek egyébként hivatalosan május 4-én debütálnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward