Leállt a 34 nm-es hibás Intel SSD-k szállítása

Az Intel hivatalosan is elismerte a korábban már pletykaként megjelent információkat, amelyek arról számoltak be, hogy az új, 34 nm-es NAND Flash chipeket tartalmazó X25-M SSD meghajtók a BIOS jelszó törlésére vagy módosítására működésképtelenné válhatnak. A jelenlegi tulajoknak azt ajánlják, hogy a BIOS jelszóhoz ne nyúljanak, ha nincs, akkor ne is adjanak meg, ha pedig már van, akkor hagyják változatlanul, így elkerülhető a kellemetlenség.

Leállt a 34 nm-es hibás Intel SSD-k szállítása

Az Intel már hivatalosan is elismerte a korábban már pletykaként megjelent információkat, amelyek arról számoltak be, hogy az új, 34 nm-es NAND Flash chipeket tartalmazó X25-M SSD meghajtók a BIOS jelszó törlésére vagy módosítására működésképtelenné válhatnak. A jelenlegi tulajoknak azt ajánlják, hogy a BIOS jelszóhoz ne nyúljanak, ha nincs, akkor ne is adjanak meg, ha pedig már van, akkor hagyják változatlanul, így elkerülhető a kellemetlenség.

A gyártó bejelentése szerint a kritikus hiba a 34 nm-es SSD meghajtók első körben készített példányait érinti, amelyeknek szállítását fel is függesztették mindaddig, amíg az új, a hibát kiküszöbölő firmware el nem készül. Az egyes pletykákkal ellentétben a probléma egyébként semmilyen egyéb jelszó megváltoztatására nem jelentkezik (hálózati, rendszer, stb…). A BIOS jelszó megváltoztatása vagy törlése után is csak akkor van baj, amikor a gépet kikapcsolják. A következő bekapcsolásnál a meghajtó már működésképtelen, ezért egyelőre nem érdemes piszkálni a jelszót, ha ilyen meghajtónk van.

A DailyTech információi szerint a hiba javítására már készül a firmware, amely heteken belül elérhetővé válik mindazok számára, akik már bevásároltak a hibás SSD-kből. Amennyiben elkészül, a frissítést innen lehet majd letölteni.

Az új, 34 nm-es NAND Flash chipekkel ellátott meghajtók egyébként jelentősen olcsóbbak, mint 50 nm-es elődjeik, sőt, még gyorsabbak is. A 80 GB-os modell már akár 225 dollárért is megvásárolható, ami egyáltalán nem rossz ár, már csak a javításnak kell elkészülnie, és újraindulhatnak a szállítások.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward