LANParty UT P55: új alaplap a DFI-től

Az Intel a P55-ös lapkakészlet és az új, Core i5-ös sorozatú processzorok megjelenését először augusztus-szeptember környékére halasztotta, a legfrissebb információk alapján azonban szinte biztos, hogy október előtt nem találkozhatunk az új alaplapokkal és a friss processzorokkal. Ez a lépés sokak szerint a vállalat partnerein segít, akik így gond és veszteségek nélkül  tudnak megszabadulni a felhalmozott 4-es sorozatú lapkakészletektől.

LANParty UT P55: új alaplap a DFI-től

Az Intel a P55-ös lapkakészlet és az új, Core i5-ös sorozatú processzorok megjelenését először augusztus-szeptember környékére halasztotta, ám a legfrissebb információk alapján szinte biztos, hogy október előtt nem találkozhatunk velük. Ez a lépés sokak szerint a vállalat partnerein segít, akik így gond és veszteségek nélkül  tudnak megszabadulni a felhalmozott 4-es sorozatú lapkakészletektől.

A P55-ös alaplapokról és a hozzájuk passzoló LGA-1156-os tokozással érkező processzorokról általánosságban már számos hír szólt, most azonban egy konkrét termék, a DFI LANParty ÚT P55-ös alaplapját nézzük meg közelebbről, amely a LANParty Dark P55 T3eH6-os modell ikertestvérének tekinthető. Az alaplap az Intel P55-ös lapkakészletére épül és LGA-1156-os tokozású processzorok fogadására lett felkészítve. A terméken négy darab DDR3-as memória slot található, ugyanis a Core i5-ös processzorok a Core i7-es csúcsmodellekkel ellentétben már nem három-, hanem kétcsatornás memóriatámogatással kerülnek forgalomba. Az alaplap színvilága illeszkedik a gyártótól már megszokott dizájn képébe.

Az újdonságon egy érdekes foglalat is elhelyezésre került: a memória slotok felett található foglalatba NAND Flash meghajtót illeszthetünk majd. A különleges megoldással kapcsolatban egyelőre nincsenek információk. Az alaplap egyébként három darab PCI Express x16-os slotot, digitális tápáramkört, valamint két PCI plusz két PCI Express x1-es portot is tartalmaz.

Az alaplap várhatóan az idei Computex folyamán mutatkozik be, a rendezvénynek Taipei ad helyet júniusban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward