Külső videokártya noteszgépekhez Asus-módra

Külső videokártya noteszgépekhez Asus-módra

Az Asus XG Station névre hallgató, kifejezetten notebookokhoz kifejlesztett külső videokártyájával kapcsolatban az elmúlt idők folyamán nem lehetett semmilyen újdonságról hallani. Most úgy néz ki, hogy az eszköz hamarosan készen áll a megjelenésre. Az XG Station bejelentésekor a rendszer GeForce 7900 GS videokártyával volt felszerelve, ám a forgalomba kerülő modellben már ennél modernebb videokártya fog lapulni.

A külső videokártya különleges, fekete dizájnnal rendelkező házzal és egy LCD kijelzővel, valamint egy potméterrel lesz felszerelve. Utóbbi segítségével dinamikusan túlhajthatjuk majd a házban rejtőző videokártyát. A gyengécske videó vezérlővel ellátott notebookokhoz kifejlesztett egység Express Card csatlakozón keresztül kapcsolódik a rendszerhez, így a notebookok egy részénél, amelyek nincsenek felszerelve Express Card slottal, sajnos nem fogjuk tudni használni a készüléket. A külső megoldás két darab PCI Express x1-es bővítőhellyel van felvértezve, az egység gyárilag egy GeForce 8600 GT-t tartalmaz, amely 700 MHz-es memória órajellel és 700 MHz-es GPU órajellel büszkélkedik, a kártyán 256 MB memória található. A két darab PCIE slotnak köszönhetően akár SLI mód alkalmazására is lehetőség lenne, ám a csatolófelületek lassúsága miatt nem biztos, hogy kifizetődő SLI-ben gondolkodni, ugyanis a sávszélesség keményen rányomná bélyegét a teljesítményre.

Az XG Station a felsoroltakon kívül két darab audio kimenettel és két darab USB porttal is rendelkezik. Az ASUS újdonságának pontos megjelenésével és ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban még mindig nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward