Különleges Radeon HD 5800-asok MSI-módra

Az MSI a CES alkalmával két videokártya különlegességet is bemutatott: az egyik modell az R5870 Lightning, míg a másik az R5850 Cyclone nevet viseli. Az újdonságok esetében közös tulajdonság, hogy mindketten egyedi hűtést kaptak és olyan minőségi alkatrészeket tartalmaznak, amelyeket a hadsereg számára készített eszközökben is felhasználnak, ez pedig garancia lehet a minőségre. A termékeken 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriát találunk, támogatások tekintetében pedig jelen vannak mind a DirectX 11-es, a CrossfireX és az ATI Eyefinity névre keresztelt technológiák.

Különleges Radeon HD 5800-asok MSI-módra

Az MSI a CES alkalmával két videokártya különlegességet is bemutatott: az egyik modell az R5870 Lightning, míg a másik az R5850 Cyclone nevet viseli. Az újdonságok esetében közös tulajdonság, hogy mindketten egyedi hűtést kaptak és olyan minőségi alkatrészeket tartalmaznak, amelyeket a hadsereg számára készített eszközökben is felhasználnak, ez pedig garancia lehet a minőségre. A termékeken 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriát találunk.

Az R5850 Cyclone esetében a GPU belsejében 1440 darab shader áll rendelkezésre, a GPU hűtéséről pedig egy egyedi tervezésű kétslotos megoldás gondoskodik, amelyen egy Cooler Master ventilátor helyezkedik el. Az R5870 Lightning esetében már 1600 stream processzort tartalmaz a GPU, a hűtésről pedig szintén egy kétslotos megoldás gondoskodik, méghozzá egy SuperPipe-pal ellátott Twin Frozr II-es hűtő.

A különleges Radeon HD 5870-es modell 12 fázisú tápellátással érkezik és ki vannak rajta alakítva V-Check pontok, amelyek segítségével egy multiméterrel ellenőrizhetjük a különböző alkatrészek feszültségét. A kártya a megszokottnál nagyobb nyomtatott áramköri lapra épül és a referencia megoldásokkal ellentétben nem egy hattűs és egy nyolctűs, hanem két nyolctűs PCI Express tápcsatlakozót kér a működéshez. Az újdonságok órajeleivel kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, de az szinte biztosra vehető, hogy a gyártó némi tuningnak vetette alá az új jövevényeket. A kártyák hivatalos bejelentésére rövidesen sor kerülhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward