Különleges P55-ös alaplap a Gigabyte-tól

A P55-ös alaplapok és a Core i5-ös processzorok még sokára jelennek meg, a legfrissebb hírek szerint a termékek érkezésére egészen októberig kell várni. A különböző gyártók már javában készítik a P55-ös alaplapjaikat, amelyek közül néhányat már sikerült lencsevégre kapniuk a szemfüles külföldi kollégáknak. Most a Gigabyte nem mindennapi P55-ös megoldásáról hullott le a lepel, az alaplapot a gyártó az Open Overclocking Championship 2009 névre keresztelt rendezvény keretein belül mutatta be.

Különleges P55-ös alaplap a Gigabyte-tól

A P55-ös alaplapok és a Core i5-ös processzorok még sokára jelennek meg, a legfrissebb hírek szerint a termékek érkezésére egészen októberig kell várni. Azonban a különböző gyártók már javában készítik a P55-ös alaplapjaikat, amelyek közül néhányat már sikerült lencsevégre kapniuk a szemfüles külföldi kollégáknak. Most a Gigabyte nem mindennapi P55-ös megoldásáról hullott le a lepel, az alaplapot a gyártó az Open Overclocking Championship 2009 névre keresztelt rendezvény keretein belül mutatta be.

A gazdag felszereltséggel rendelkező P55-ös újdonság típusjelzése egyelőre nem ismert. Az alaplapon LGA-1156-os processzorfoglalat helyezkedik el, amelybe a Core i5-ös processzor sorozat tagjai illeszkednek, a termék négy darab DDR3-as memória foglalatot is tartalmaz. A Core i5-ös processzoroknál háromutas helyett csak kétutas DDR3-as memóriatámogatás lesz elérhető, mint azt korábban már említettük. A Gigabyte P55-ös újdonsága három darab PCI Express x16-os portot tartalmaz, az alaplap CrossfireX támogatással egészen biztosan rendelkezik, az SLI támogatásról egyelőre nincs hír. Érdekesség, hogy ezen az alaplapon is találunk Flash memória modul fogadására előkészített slotot csak úgy, mint a korábban bemutatott DFI alaplap esetében.

A kék nyomtatott áramköri lappal és kék színvilággal érkező alaplap nem kevesebb, mint tíz darab SATA 3 Gbps-os portot tartalmaz, ezen kívül két Gigabites Ethernet port, eSata port és mikrokapcsoló formájában Bekapcsoló-, CMOS- és RESET gombok is helyet kaptak az új jövevényen. Az alaplap várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward