Különleges notebookok az ASUS műhelyéből

Az ASUS az idei CES alkalmával rengeteg újdonságot mutat be a nagyközönség számára, most ezekből adunk egy kis ízelítőt, de a show kezdetével természetesen minden egyéb termékről beszámolunk majd, amelyek említésre méltóak. A gyártó multimédiás újdonságokat, notebookokat, videokártyát és néhány különlegességet fog felvonultatni, ám ez valószínűleg a bemutatni kívánt palettának csak egy igen kis szelete.

Különleges notebookok az ASUS műhelyéből

Az ASUS az idei CES alkalmával rengeteg újdonságot mutat be a nagyközönség számára, most ezekből adunk egy kis ízelítőt. A gyártó multimédiás újdonságokat, notebookokat, videokártyát és néhány különlegességet fog felvonultatni, ám ez valószínűleg a bemutatni kívánt palettának csak egy igen kis szelete.

[bold]Új N sorozatú notebookok jönnek

[/bold]

Az ASUS az N sorozatban helyet foglaló noteszgép-újdonságokat kifejezetten azon felhasználóknak ajánlja, akik rendkívül jó minőségben szeretnének zenét hallgatni és filmet nézni, illetve akiknek fontos, hogy az új szabványok által kínált hatalmas adatátviteli sebesség rendelkezésre álljon (USB 3.0). Az USB 3.0-s portok nem csak a nagyobb adatátviteli sebességek miatt fontosak, hanem azért is, mert USB 2.0-s társaiknál majdnem kétszer nagyobb áramerősséget biztosítanak a különböző eszközök számára.

Az USB 2.0-s portok 500 mA-es, míg az USB 3.0-s csatlakozók 900 mA-es áramerősséget kínálnak, ami a nagy áramigényű eszközök működtetésekor, illetve a különböző, USB porton keresztül tölthető készülékek töltésekor bír nagy jelentőséggel. A nagyobb áramerősség miatt a töltési idő jelentősen csökken az USB 2.0-s megoldásokéhoz képest.

A termékek az új szabványra épülő USB  portok mellett az Intel legújabb mobil processzorait, a Core i3-as és Core i5-ös modelleket is megkapják, sőt, akár Core i7-es központi egységgel is kérhetjük majd őket. A noteszgépeknél a SonicMaster audió technológiát is beveti az ASUS: a hangtecnikai szakemberek által kifejlesztett eljárás jótékonyan hat a zajszintre, növeli a zene dinamikáját, illetve csökkenti a torzítás mértékét is, így tiszta és élvezetes hangzást biztosít (papíron, majd meglátjuk mire képes). Az N sorozatú notebookok a Video Magic szoftvert is megkapják: ez az alkalmazás a hagyományos DVD filmeket skálázza fel akár 1080p, azaz Full HD felbontásra, ezzel egy időben élethűbbé próbálja varázsolni a film színeit, illetve a kép fényerősségét is javítja.

  K széria

Ebben a családban az Intel Core i3-as és Core i5-ös processzorait kapják a notebookok, amelyek kifejezetten arra vannak kihegyezve, hogy a lehető legkényelmesebben lehessen őket használni. Az ergonómiai trükköket tartalmazó noteszgépek a Palm-proof eljárás segítségével kényelmes gépelést tesznek lehetővé, illetve megpróbálják határozottan megkülönböztetni az ember ujjait a csuklójától. Ezt úgy kell érteni, hogy amennyiben a touchpad-et egy ujjnyinál nagyobb felületen éri nyomás, a rendszer átmenetileg kikapcsolja az érzékelőt, így megakadályozza, hogy csuklónkkal gépelés közben elmozgassuk az egérmutatót, ezzel megelőzve a további kényelmetlenségeket. A billentyűk kialakítása kényelmes és stresszmentes gépelést biztosít, ami rendkívül fontos szempont, ha rengeteget dolgozunk a noteszgépen.

A kényelem kiterjed a zajszintre is: a Power4 Gear technológiának köszönhetően a rendszer processzorhűtő ventilátora a körülményekhez képest a lehető leghalkabban üzemel.

[bold]Érkeznek a friss, U szériás Bamboo notebookok is

[/bold]

Az ASUS bambusz noteszgépei anyagfelhasználásukkal próbálnak kitűnni a rideg, egyszerű fémes borítást és egyszerű műanyagokat használó mezőnyből. A különleges látványt nyújtó termékek tapintása is különleges az anyagfelhasználásnak köszönhetően. A dizájn-noteszgépek szálcsiszolt alumínium kerettel és a ház síkjába tökéletesen illeszkedő billentyűzettel rendelkeznek. Elég rájuk nézni, a látvány mindent elmond. A notebookok specifikációiról a fenti táblázat ad tájékoztatást.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward