Különleges DDR3-as memóriák a Computex-en

A Computex-en a legnagyobb figyelem az olcsó szubnotebookokra és az olcsó processzorokra irányul, pedig a rendezvényen különleges DDR3-as memória modulokkal is képviselteti magát néhány vállalat. Az OCZ a Computex alkalmával mutatta be elsőként legfrissebb felsőkategóriás memória csomagját, amely PC3-17000 Flex II típusjelzéssel büszkélkedik és amely 2133 MHz-es órajelen üzemel.

Különleges DDR3-as memóriák a Computex-en

A Computex-en a legnagyobb figyelem az olcsó szubnotebookokra és az olcsó processzorokra irányul, pedig a rendezvényen különleges DDR3-as memória modulokkal is képviselteti magát néhány vállalat. Az OCZ a Computex alkalmával mutatta be elsőként legfrissebb felsőkategóriás memória csomagját, amely PC3-17000 Flex II típusjelzéssel büszkélkedik és amely 2133 MHz-es órajelen üzemel. (Reggeli hírünkben még nem voltak pontos információk a termékről.)

A nem mindennapi memória modulok kétcsatornás módban 34 GB/s-os elméleti maximális sávszélességet kínálnak a felhasználók számára. Az OCZ Flex II moduljai vízhűtő rendszerekben is használhatóak, ugyanis a modulokon különleges hűtőblokk található, amely a Flex II-es bordák passzív dizájnjára épül és képes a vízhűtő rendszerek előnyeit is kihasználni.

A gyártó állítása szerint az új modulokkal a hardcore játékosok vízhűtéssel ellátott konfigurációi veszik majd célba. Hogy az egységek mennyibe kerülnek majd, az egyelőre rejtély, összehasonlításképpen a Corsair Dominator PC3-16000-es moduljai 550 dolláros áron érhetőek el (2 x 1GB).

Ezzel egy időben a Corsair is bejelentette, hogy a Dell XPS 730-as, játékosoknak szánt asztali konfigurációjában már az új, 4 GB-os DDR3-as Corsair memória csomag foglal helyet. A Dell állítása szerint a DDR3-1333 MHz-es modulok órajele egészen 1600 MHz-ig lett emelve, ám furcsa, hogy a Corsair oldalán a Dominator termékoldalon se DDR3-1333 MHz-es, se DDR3-1600 MHz-es egységek nem találhatóak. A gyártó Twin3X sorozatának tagjai 7-7-7-20-as vagy 9-9-9-24-es időzítésekkel rendelkezhetnek.

A Corsair nemrégiben jelentette be első 4 GB-os, DDR3-2000 MHz-es Dominator memória csomagját. A nem mindennapi modulpáros DHX hűtőbordákkal van felszerelve, az egységek várhatóan az idei év harmadik negyedévében jelennek meg kereskedelmi forgalomban. Az új csomag ajánlott végfelhasználói ára 675 dollár körül fog elhelyezkedni. A modulok a jelenleg is zajló Computex keretein belül mutatkoznak be.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward