Külön driver az Nvidia-tól a mobil GPU-khoz is

Az asztali gépekben elhelyezett videokártyák esetében egyszerű folyamat a driver frissítése: a gyártó oldaláról kiválasztjuk a megfelelő verziót, letöltjük, majd telepítjük és kész is. A noteszgépek esetén ez nem olyan egyszerű, ott ugyanis a notebook gyártó oldaláról kell "levadászni" a drivert, amit az esetek többségében bizony nem frissítenek kellő rendszerességgel, de ennek mostantól vége.

Külön driver az Nvidia-tól a mobil GPU-khoz is

Az asztali gépekben elhelyezett videokártyák esetében egyszerű folyamat a driver frissítése: a gyártó oldaláról kiválasztjuk a megfelelő verziót, letöltjük, majd telepítjük és kész is. A noteszgépek esetén ez nem olyan egyszerű, ott ugyanis az adott notebookgyártó oldaláról kell "levadászni" a drivert, amit az esetek többségében bizony nem frissítenek kellő rendszerességgel, de ennek mostantól vége.

Az Nvidia életbe léptetett egy fontos és minden felhasználó számára hasznos változtatást: mostantól közvetlenül az Nvidia oldaláról lehet letölteni az Nvidia videó vezérlővel ellátott noteszgépekhez a mobil GPU driverét. Egyelőre még csak a GeForce 8M és 9M modellekhez érhető el a szolgáltatás, amely most béta verziós drivereket kínál a Windows Vista 32-bites és 64 bites, valamint a Windows XP 32-bites és 64-bites változataihoz. A végleges meghajtóprogramokat 2009 elejére ígéri a gyártó. A jelenlegi driverek nem működnek együtt a Dell Vostro, a Lenovo ThinkPad és a Sony VAIO noteszgépekkel, illetve azokkal sem, amelyek a Hybrid SLI technológiát használják. Van még min csiszolni.

A ForceWare 179.28-as verziószámmal ellátott meghajtóprogram CUDA és PhysX támogatást egyaránt kínál a noteszgépekhez. Ennek köszönhetően a notebook felhasználók is futtathatnak olyan alkalmazásokat, amelyek a GPU erejére támaszkodnak, mint például a különböző videó kódoló programok, valamint jövő év elejétől kezdve játszhatnak a Mirror's Edge-el is úgy, hogy a PhysX effekteket is bekapcsolhatják. Persze ehhez az kell, hogy elég erős mobil GPU legyen az éppen aktuális notebookban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward