Környezetbarát WD merevlemezek

A Western Digital új merevlemez családdal jelentkezik a piacon, az új termékek alacsonyabb fogyasztásukkal érdemelték ki a környezetbarát jelzőt. A termékek számos technikai újítást hívnak segítségül a cél, vagyis az alacsonyabb fogyasztás eléréséhez. A gyártó állítása szerint a GreenPower (GP) sorozat tagjai akár 40%-kal kevesebbet fogyasztanak a hagyományos meghajtóknál, ez az érték éves szinten már jelentősebb megtakarításokat eredményezhet.

Környezetbarát WD merevlemezek

A Western Digital új merevlemez családdal jelentkezik a piacon, az új termékek alacsonyabb fogyasztásukkal érdemelték ki a környezetbarát jelzőt. A termékek számos technikai újítást hívnak segítségül a cél, vagyis az alacsonyabb fogyasztás eléréséhez. A gyártó állítása szerint a GreenPower (GP) sorozat tagjai akár 40%-kal kevesebbet fogyasztanak a hagyományos meghajtóknál, ez az érték éves szinten már jelentősebb megtakarításokat eredményezhet. A gyártó állítása szerint azzal, hogy a meghajtó 40%-kal kevesebb áramot vesz fel a rendszerből, éves szinten 10 dollár megtakarítást lehet elérni meghajtónként.

A Western Digital új merevlemezei nem csak alacsonyabb fogyasztásukkal, de halkabb működésükkel is jó választásnak bizonyulhatnak. Az energiametakarítással a környezetet is kímélhetjük, ugyanis kevesebb energia felhasználásával csökken a széndioxid kibocsátás is (az áram előállításánál): ennek eredményeként 49 KG széndioxid levegőbe kerülése akadályozható meg meghajtónként évente. A Western Digital hasonlata szerint ez a tény azzal egyenértékű, mint ha egy autót két hétig nem használnánk.

A Western Digital GP merevlemezei három új eljárásnak köszönhetik az alacsonyabb fogyasztásukat. Az egyik az InteliPower technológia, amelynek segítségével a merevlemez tányérjainak forgási sebessége az igénybevételtől függően 5400 és 7200 RPM között variálható. A második újítás az IntelliPark eljárás, amely úgy csökkenti a fogyasztást, hogy a merevlemez olvasó fejeit parkoló pozícióba helyezi, amennyiben az egység idle módban van. A harmadik fontos eljárás az IntelliSeek technológia. Ez az eljárás keresés közben a fejet optimális sebességgel mozgatja, így csökken a vibráció, illetve a fogyasztás.

A WD kínálatában a környezetbarát merevlemezek minden esetben GP jelzéssel kerülnek majd forgalomba, ezek a meghajtók 320 GB-tól 1 TB-os kapacitásig lesznek elérhetőek. Elsőként a My Book családban válik elérhetővé a WD Caviar GP 1 TB-os háttértároló külső meghajtó formájában. A WD Caviar GP 1 TB augusztusig egészen biztosan nem lesz forgalomban asztali számítógépekhez, az RE-GP és AV-GP modellek várhatóan az év harmadik negyedévében debütálnak majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward