Költséghatékony modellel bővül a Radeon RX 5700 XT kínálat

A Sapphire a Radeon RX 5700 XT sorozatban is elérhetővé tett egy Pulse BE jelölésű modellt, ami az eredeti Pulse dizájntól számos téren különbözik annak érdekében, hogy olcsóbb lehessen a végeredmény.

Költséghatékony modellel bővül a Radeon RX 5700 XT kínálat

A Sapphire egy újabb Radeon sorozatú videokártyát mutatott be, amely a Pulse BE sorozatot erősíti, viszont ez a modell most nem Radeon RX 5600 XT, hanem Radeon RX 5700 XT alapokra támaszkodik. A Radeon Pulse RX 5700 XT BE esetében összességében sok olyan fogást alkalmaznak, amelyek segítenek a költségek mérséklésében az eredeti Radeon Pulse RX 5700 XT dizájnhoz képest. Noha az új videokártya ugyanúgy 254 milliméter hosszú, 135 milliméter széles és 46,5 milliméter magas, mint az eredeti Pulse változat, az új „köntös” alatt elég sok apróság változott.

Galéria megnyitása

A nyomtatott áramköri lapon található NAVI 10 XT GPU ebben az esetben is 1670 MHz-es magórajelen ketyeg, amihez 1815 MHz-es Game Clock és 1925 MHz-es maximális Boost Clock áll rendelkezésre, azaz a termék átesett némi tuningon a referencia ajánláshoz képest (1605/1755/1905 MHz), míg a 8 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memória 14 GHz-es effektív órajelen üzemelhet.

Változás, hogy a hardverkomponensek fölé egy egyszerűbb dizájnnal ellátott hűtő került, ami eggyel kevesebb hőcsővel láthatja el a feladatát, valamint a külcsín is változott némileg.

Galéria megnyitása

A ventilátoroknál már nem élvezhetjük a Quick Connect funkciót, amellyel egyszerűen le lehet csatolni a forgórészt, hogy eltávolíthassuk az alatta, illetve a lapátok belső felén lerakódott port. További változás, hogy itt már nincs Dual-Bios funkció sem. A költséghatékony dizájn alapján azt várhatnánk, hogy a hátoldalon lévő borítás fém helyett műanyagból készül, azaz nem tekinthető hátlapi hűtőlemeznek, csak egyszerű dizájnelemnek, amit a költséghatékony verzióknál előszeretettel alkalmaznak a gyártók, ám ebben az esetben ilyesmiről szó sincs: a hivatalos weboldal szerint a hátlapi hűtőlemez továbbra is alumíniumból készül

A videó kimenetek között itt is egy HDMI 2.0b és három darab DisplayPort 1.4-es csatlakozó sorakozik, a stabil tápellátást pedig egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül lehet biztosítani.

Galéria megnyitása

A Sapphire Radeon Pulse RX 5700 XT BE már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig az AMD ajánlásának megfelelően 399 dollár lesz, igaz, egyes esetekben ennél olcsóbban is meg lehet majd kapni.

Érdekes adalék, hogy a korábban bemutatott Radeon Pulse RX 5600 XT BE időközben megjelent termékpalettánkon is, ára 110 000 forint körül helyezkedik el, vagyis nagyjából 6 ezer forinttal olcsóbb a normál Pulse modellnél. A Radeon Pulse RX 5700 XT BE még nem bukkant fel kínálatunkban, a normál Pulse variáns viszont 149 000 forintba kerül éppen, így a Pulse BE várhatóan 5000-9000 forinttal lehet majd olcsóbb nála, de ez egyelőre csak tipp.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap