Rövidebb és kisebb Radeon RX 5600XT a Sapphire kínálatban

A Pulse modell dizájnját egy kicsit átfaragták annak érdekében, hogy egy olcsóbb verzió készülhessen, ami végül a Pulse BE nevet kapta.

Rövidebb és kisebb Radeon RX 5600XT a Sapphire kínálatban

A Sapphire elkészítette a piacon lévő Radeon RX 5600Xt Pulse modell költséghatékonyságra fókuszáló változatát, amely a Radeon RX 5600 XT Pulse BE nevet kapta. A költséghatékonyság jegyében mind a kártya hossza, mint pedig szélessége csökkent, ugyanis míg az előző modell 25,4 milliméter hosszú és 135 milliméter széles volt, addig az újdonság már csak 230,5 milliméter hosszú és 122,5 milliméter széles. Ezzel együtt a magasság is csökkent, méghozzá 46,5 milliméterről 40 milliméterre, vagyis összességében látványosan kompaktabb lett a friss modell.

Galéria megnyitása

A költségcsökkentés természetesen egyéb területeken is tetten érhető. Noha a ventilátorok továbbra is 100 milliméteres átmérővel rendelkeznek, a Dual-X hűtés egyéb területeken mégis változott: a hűtőtömb vékonyabb lett, az alatta található nyomtatott áramköri lap pedig ezúttal rövidebb, mint maga a hűtés.

Galéria megnyitása

A ventilátorok tisztítása is körülményesebb, ugyanis elvették a Quick-Connect szolgáltatást, amely lehetővé tette a ventilátor kipattintását, így az alatta lévő lamellákat könnyebb volt megtisztítani a portól. Sajnos a Dual BIOS funkciónak is búcsút kell mondanunk, az ugyanis az új modellen már nem érhető el. Az új videokártyára két darab HDMI 2.0-s és két darab DisplayPort 1.4-es videó kimenet került, a stabil tápellátást egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül biztosíthatjuk.

Galéria megnyitása

Jó hír viszont, hogy a Pulse BE modell már alapból az AMD emelt referencia órajeleit használja, vagyis a Game CLock 1560 MHz, a maximális boost clock 1620 MHz, míg a 6 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memória 14 GHz-en ketyeg, ahogy az az utolsó pillanatban történt módosítás után elvárható.

Galéria megnyitása

A Sapphire egyelőre nem árulta el, hogy a költséghatékony modell pontosan mennyibe kerül majd, ám az teljesen biztos, hogy olcsóbb lesz, mint az eredeti Pulse, azaz ára a legolcsóbb Radeon RX 5600 XT videokártyákéhoz közelít, ami 279 dolláros árszintet jelent.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap