Kisebb DRAM hiány 2010 második felében?

Kisebb DRAM hiány 2010 második felében?

A DRAMeXchange szakemberei meglehetősen rossz hírekkel szolgálnak, már ami a következő év második felét és a memóriapiac alakulását illeti. Az előrejelzések szerint a 2010-es év második felében kisebb hiány is kialakulhat a piacon, ugyanis az OEM cégek raktárkészleteiknek növelésébe kezdenek az év második negyedévében.

Mivel a PC gyártók felvásárolják a memória szállítmányokat, a DRAM modulok árainak mérséklődése le fog lassulni 2010 második negyedévében, így a DRAM gyártók az év végéig végre némi profitra is szert tudnak majd tenni. A felsoroltakból kifolyólag akadozások is várhatóak szállítások tekintetében, ami a végfelhasználókat is érintheti majd, ám ennek mértékéről egyelőre nincsenek információk.

Akadozás ide, raktárfeltöltés oda, összességében elmondhatjuk, hogy a következő év kétségtelenül a DDR3-as memóriaszabvány éve lesz. A DRAMeXchange szerint a DDR3-as memória modulok a következő év első negyedévében ki fogják szorítani DDR2-es társaikat a kereskedelem fő áramából és meghatározó szerepet töltenek majd be a piacon. Az előrejelzések alapján a DDR3-as memória modulok a DRAM piac 80%-át tudhatják majd magukénak egy év múlva, azaz 2010 végén.

A DRAMeXchange előrejelzései igen optimisták, némileg felül is múlják az iSuppli elmúlt hónap folyamán közölt jóslatait, amelyekben az elemző cég még úgy látta, hogy 2010 végére a DDR3-as memória szabvány a memória szegmens 71%-át fogja uralni. Jövőre meglátjuk, kinek volt igaza.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward