Kínában már kapható a kétmagos Sempron

z AMD alsókategóriás költséghatékony megoldásairól, azaz a Sempron processzorokról az elmúlt időben nagyon keveset olvashattunk, de ez nem jelenti azt, hogy a Sempron család kihalt volna. Az AMD olcsó processzorai nagyon is élnek: az első kétmagos Sempron processzor pont  a napokban debütált kínában, az újdonság 2100+-os jelzéssel büszkélkedik.

Kínában már kapható a kétmagos Sempron

Az AMD alsókategóriás költséghatékony megoldásairól, azaz a Sempron processzorokról az elmúlt időben nagyon keveset olvashattunk, de ez nem jelenti azt, hogy a Sempron család kihalt volna. Az AMD olcsó processzorai nagyon is élnek: az első kétmagos Sempron processzor pont  a napokban debütált Kínában, az újdonság 2100+-os jelzéssel büszkélkedik.

Az ázsiai processzorpiacot érte a megtiszteltetés, ugyanis ez az első hely, ahol az első kétmagos Sempron processzor szerencsét próbálhat. Az Intel nemrégiben piacra dobott Celeron 1200-as egységei új riválist kaptak a kétmagos Sempron 2100+ személyében. Az Intel E1200-as modellje 1,6 GHz-es órajellel büszkélkedik, míg a kétmagos Sempron 2100+ esetében már 1,8 GHz-et képvisel ez az érték. A Sempron 2100+ 65nm-es csíkszélességgel készül, az újdonság 2 x 64 KB elsőszintű gyorsítótárral, 2 x 256 KB másodszintű gyorsítótárral, 800 MHz-es HT buszsebességgel és 1,9 V-os magfeszültséggel érkezik.

A Kínában található kereskedések 55 dolláros áron értékesítik az újdonságot, ami rendkívül jónak mondható az Intel processzorainak árához képest is. Az Intel az év második negyedévében piacra dobja a Celeron E1400-as modellt, amely már 2 GHz-es órajellel érkezik, így az AMD kénytelen lesz előrukkolni újabb Sempron modellekkel is, hogy továbbra is versenyképes lehessen az alsókategóriás processzorok piacán.

Az XTReview oldalán már egy teszt is megjelent amelynek segítségével némi képet kaphatunk az AMD új kétmagos Sempronjának teljesítményéről. A cikk az alábbi hivatkozás segítségével érhető el: http://xtreview.com/addcomment-id-4299-view-Sempron-2100+-dual-core.html

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward