Kilenc új monitorral jelentkezik a BenQ

A BenQ az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán nem kevesebb, mint kilencféle új LCD monitorral jelentkezik majd a piacon. Az új termékek a gyártó V sorozatú megoldásai között kapnak helyet. A monitorok mindegyike az energiatakarékos ledes háttérvilágítást alkalmazza a mára már elavultnak számító, magas fogyasztás mellett üzemelő CCFL (hidegkatódos) technológia helyett.

Kilenc új monitorral jelentkezik a BenQ

A BenQ az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán nem kevesebb, mint kilencféle új LCD monitorral jelentkezik majd a piacon, melyek a gyártó V sorozatú megoldásai között kapnak helyet. A monitorok mindegyike az energiatakarékos ledes háttérvilágítást alkalmazza a mára már elavultnak számító, magas fogyasztás mellett üzemelő CCFL (hidegkatódos) technológia helyett.

A friss monitorok közül a 18,5 hüvelykes képátlóval rendelkező változat 14 mm-es vastagsággal bír, míg a család többi tagjánál 15 mm-es vastagságról árulkodik a specifikációs táblázat. A termékek fényereje 250 cd/m2-es értéket képvisel, a dinamikus kontrasztarány pedig 10M:1, ami 1000:1 valós kontrasztarányt takar. A 18,5 hüvelykes monitor esetében a natív felbontás értéke 1366 x 768 pixel, míg a többi modellt már Full HD, azaz 1920 x 1080 pixeles felbontás mellett használhatjuk.

Az új termékek listája:

18,5” – V920 / V920P

21,5” – V2220 / V2220P / V2220H / V2220HP

23,0” – V2320

24,0” – V2420 / V2420H

A gyártó az új megjelenítőket a Senseye Human Vision Technology névre keresztelt eljárással is felvértezte, amely a képminőség javításáért és a lehető legoptimálisabb fogyasztás eléréséért felel. Az eljárásnak hatféle előre beállított módja van: Game, Movie, sRGB, Standard, Photo és ECO.  Ez utóbbi, vagyis az energiatakarékos mód akár 65,6%-nyi eneriga megtakarítására is alkalmas úgy, hogy nem kell komolyabb kompromisszumokat kötnünk képminőség terén. A Senseye technológia dinamikusan beállítja a környezetnek megfelelő kontraszt és fényerő értékeket.

A V sorozatú BenQ monitor újdonságok mindegyike rendelkezik D-Sub és DVI kimenetekkel, ám azok a modellek, amelyek típusjelzésében „H” betű is szerepel, 1.3-as szabványú HDMI csatlakozóval és fejhallgató kimenettel is el vannak látva. A „P” jelzésű monitorok annyiban különböznek társaiktól, hogy fényes kijelzőt kaptak matt helyett. A V sorozatú monitorok megfelelnek az EnergyStar 5.0, a RoHS és az EuP szabványok követelményeinek.

A kijelzők nagy része várhatóan február, illetve március folyamán jelenik meg, a kivételt a 23 hüvelykes jelenti, mert arra júniusig várni kell.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward