Kevesebben látogattak ki idén a Cebitre

A világ legnagyobb számítástechnikai kiállítását és vásárját idén és a Németországban található Hannoverben rendezték. A show március 3-tól 8-ig tartott, azaz a tegnapi nap folyamán ért véget, egészen pontosan délután négy órakor.  A város a kiállítok és látogatók elutazása után most már kezd majd visszatérni a rendes, megszokott kerékvágásba, ezzel egy időben a rendezők pedig elkezdték kielemezni, hogy pontosan milyen is volt a kiállítás a számok nyelvén.

Kevesebben látogattak ki idén a Cebitre

A világ legnagyobb számítástechnikai kiállítását és vásárát idén is a Németországban található Hannoverben rendezték. A show március 3-tól 8-ig tartott, azaz a tegnapi nap folyamán ért véget, egészen pontosan délután négy órakor.  A város a kiállítok és látogatók elutazása után most már kezd visszatérni a rendes, megszokott kerékvágásba. Ezzel egy időben a rendezők pedig elkezdték kielemezni, hogy pontosan milyen is volt a kiállítás a számok nyelvén.

A show kezdetén még bizakodóak voltak, ugyanis annak ellenére, hogy idén kevesebb gyártó képviseltette magát, a rendezők azt várták, hogy legalább a látogatók száma hozza majd a megszokott szintet. Nos, ez sem így történt.  A látogatók száma alig volt több, mint 400000 fő, ami a tavalyi nézőszámhoz képest mintegy 20%-os visszaesést mutat, mivel tavaly még 495000-en voltak kíváncsiak a show-ra.

A rendezvényen idén egyébként összesen 4300 vállalat a világ 69 országából állított ki termékeket és folytatott üzleti tárgyalásokat, tavaly 5800 cég érkezett a világ 77 országából. Az elemzés kitért a látogatók tüzetesebb elemzésére is. A szakemberek az adatok feldolgozása után arra jutottak, hogy idén érdekes módon sokkal kevesebb látogató érkezett Ázsiából, míg Amerikából és a Közel-Keletről sokkal többen tekintették meg a show-t, mint az elmúlt évek folyamán.

Akik már most a jövő évi Cebit-re gondolnak, azok úgy tervezzenek, hogy a Show 2010-ben március 2-től 6-ig kerül majd megrendezésre. Az idei rendezvényről készült összefoglalónk itt tekinthető meg.

Hogy az idei látogatószám-csökkenést a gazdasági világválság számlájára írhatjuk-e, vagy csak szimplán kevesebb embert érdekelt a rendezvény, az egyelőre rejtély.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward